Koop tabletten om af te vallen - Een handig overzicht

Als u overgewicht hebt en een paar kilo wilt afvallen, zijn er tegenwoordig veel verschillende opties beschikbaar. Afslanktabletten zijn bijvoorbeeld een zeer goede manier om gewicht te verliezen. Deze tabletten worden meestal als aanvulling op een dieet ingenomen. Als u tabletten gebruikt om af te vallen, is het aan te raden om tegelijkertijd te sporten en uw eetpatroon te verbeteren. Dit maakt het gemakkelijker voor u om gewicht te verliezen.

Ervaar meer

Welke tabletten voor gewichtsverlies zijn er online beschikbaar?

Over het algemeen kunt u kiezen uit veel verschillende tabletten, medicijnen en injecties om af te vallen. Hier leest u welke tabletten of werkzame bestanddelen het beste zijn om af te vallen.

Orlistat

Als u op zoek bent naar tabletten om af te vallen, zult u al snel orlistat tegenkomen. Dit is een werkzame stof dat het vet dat uit voedsel wordt opgenomen in ons lichaam verdeelt. Een derde van dit vet wordt vervolgens weer uitgescheiden en niet opgenomen.

Orlistat is niet alleen verkrijgbaar als medicijn, maar ook als werkzame stof. Orlistat zit bijvoorbeeld ook in het geneesmiddel Xenical. Orlistat is ook een werkzame stof dat zonder doktersvoorschrift gekocht kan worden. Er zijn echter al veel fabrikanten die orlistat als generiek middel aanbieden. Dit zijn bijvoorbeeld de fabrikanten Sandoz en Ratiopharm.

Het grote voordeel van Orlistat is dat u ook met deze tabletten kunt afvallen zonder dat u uw eetpatroon streng hoeft te veranderen. U moet er wel rekening mee houden dat u bij het gebruik van Orlistat last kunt krijgen van bijwerkingen. Veel gebruikers melden bijvoorbeeld dat ze last hebben van maag- en darmklachten bij het gebruik van Orlistat. Deze bijwerkingen zouden echter na een paar dagen vanzelf moeten verdwijnen. Als u last krijgt van ernstige bijwerkingen of bijwerkingen die niet in de bijsluiter staan, raadpleeg dan direct een arts.

Phentermine/topiramaat

De werkzame stof phentermine/topiramaat is een combinatie die ook zeer geschikt is voor mensen die willen afvallen. Deze tabletten worden verkocht onder de naam phentermine. Deze combinatie is ook te vinden in een anticonvulsivum dat topiramaat heet. Er zijn ook al een aantal verschillende opmerkingen van klanten over deze medicijnen. Zij melden dat ze met deze medicatie op lange termijn in staat waren om af te vallen.

Maar net als bij medicijn zoals Orlistat kunnen ook hier bijwerkingen optreden. Deze medicatie kan bijvoorbeeld zeer schadelijk zijn voor hart en bloedvaten. Uw stemming kan ook door het innemen van deze medicatie beïnvloed worden. Al deze bijwerkingen zijn ook redenen waarom het medicijn nog niet is toegestaan in de EU.

Bupropion/naltrexon

Een andere combinatie die zeer geschikt is voor gewichtsvermindering is bupropion/naltrexon, merknaam: Mysimba. Deze werkzame stoffen hebben ook een ondersteunende werking tijdens een dieet. Deze medicatie is echter ook zeer geschikt voor alcoholverslaafden. Artsen raden deze medicatie ook aan als u bijvoorbeeld wilt stoppen met roken. Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat u met deze medicatie tot wel 5 kg per jaar kunt afvallen. (Bron: Ge-bu.nl) Dit is echter alleen mogelijk als u tijdens het gebruik van het medicijn voldoende beweegt en gezond eet.

Zoals eerder vermeld, zijn er naast tabletten om af te vallen ook injecties die onder de huid worden ingespoten om af te vallen. Met injecties kunt u kiezen voor een medicijn dat u maar één keer per week hoeft in te spuiten. Een voorbeeld van een bekende werkzame stof dat ingespoten kan worden is liraglutide.

Liraglutide

Deze injectie is het perfecte alternatief voor tabletten. Liraglutide is de werkzame stof in het medicijn Saxenda. Het wordt meestal door artsen voorgeschreven wanneer mensen aan diabetes lijden. Er is echter ook aangetoond dat het innemen van liraglutide tot gewichtsverlies kan leiden. Onderzoeken tonen aan dat u met dit medicijn tot 10% of meer van uw oorspronkelijke gewicht kunt verliezen. (Bron: Farmacotherapeutischkompas.nl)

Net als bij andere medicijnen kunt u bij gebruik van liraglutide last hebben van bijwerkingen. De medicatie kan ook uw stemming beïnvloeden. Saxenda moet elke dag gebruikt worden. Kies altijd een andere injectieplaats om huidirritatie te voorkomen.

Het is ook belangrijk om te weten dat deze medicatie het beste elke dag op hetzelfde tijdstip gebruikt kan worden.

Semaglutide

Semaglutide is nog een werkzame stof die wordt voorgeschreven aan patiënten met type 2-diabetes. Medicijnen met de werkzame stof Semaglutide zijn Wegovy en Ozempic. Het voordeel van deze werkzame stof is dat het maar één keer per week ingespoten moet worden. Hieraan is duidelijk dat deze werkzame stof zeer krachtig is. Ook hier kunnen verschillende bijwerkingen optreden, zoals misselijkheid, diarree of problemen met de spijsvertering.

Zelfs als u dit medicijn maar één keer per week hoeft te gebruiken, moet u er wel voor zorgen dat u het altijd op hetzelfde moment inspuit. Zo kan de werkzame stof het best aan de slag.

Alle medicijnen die we hierboven hebben opgesomd, zijn verkrijgbaar bij de online apotheek. U kunt zowel de injecties als de tabletten om af te vallen direct van de online apotheek bij u in huis halen. Als u aan obesitas lijdt, vergoeden zorgverzekeraars de kosten vaak, maar dit kan variëren.

Als u besluit om medicijnen op recept te kopen, hebt u ook de mogelijkheid om een geschikt e-recept direct online te laten voorschrijven door een gecertificeerde arts. (Bron: Ntvg.nl) U kunt de medicijnen dan met het recept ophalen van een apotheek in de buurt of direct bij u thuis laten bezorgen.

Tabletten om af te vallen

De belangrijkste feiten over tabletten om af te vallen:

Wie kan tabletten gebruiken om af te vallen?

Als u gezondheidsproblemen hebt die zijn ontstaan door overgewicht, dan is het gebruik van bijvoorbeeld tabletten om af te vallen een zeer goede optie. Artsen gebruiken de BMI om vast te stellen of u overgewicht hebt en om die reden afslanktabletten zou moeten nemen.

Artsen schrijven over het algemeen afslanktabletten aan voor mensen met een BMI van minstens 30. (Bron: Vitalys.nl) Deze tabletten kunnen ook gebruikt worden door mensen met een BMI van 27 die lijden aan ziekten zoals hoge bloeddruk of diabetes als gevolg hun overgewicht.

Bovendien moet u weten dat deze tabletten ook bijwerkingen hebben, wat betekent dat niet elke persoon die aan obesitas lijdt ook tabletten kan gebruiken om af te vallen. Als u uw lichaamsgewicht beter onder controle wilt houden en al besloten hebt om op dieet te gaan, dan is de optie van tabletten als supplement een uitstekende optie. Uw gewicht kan zo optimaal gecontroleerd worden.

Bereken nu uw BMI*

75 kg
0 kg
200 kg
180 cm
0 cm
250 cm

Uw persoonlijke BMI

[gender]*([weight]/(([height]/100)*([height]/100)))
Ondergewicht
Goed
Zwaarlijvig

*Meer info: BMI calculator

Zijn tabletten effectief om af te vallen?

Ja, tabletten die artsen voorschrijven om af te vallen zijn effectief. Ze zijn vooral effectief als u tegelijkertijd uw levensstijl verandert, wat betekent dat u ervoor zorgt dat u gezonder eet en voldoende beweegt. De meeste voorgeschreven afslanktabletten moeten gedurende een periode van 12 weken regelmatig ingenomen worden. Veel patiënten die tabletten hebben ingenomen die geschikt zijn om af te vallen, melden een merkbaar gewichtsverlies.

Welke bijwerkingen kunnen optreden?

Als u tabletten slikt om af te vallen, kunnen er, zoals met ieder medicijn, een aantal verschillende bijwerkingen optreden. Deze bijwerkingen zijn meestal mild en verdwijnen na een paar dagen vanzelf. Veelvoorkomende bijwerkingen zijn diarree, misselijkheid of verstopping. Hoewel afslanktabletten ook ernstigere bijwerkingen kunnen hebben, zijn deze zeer zeldzaam.

Met welke bijwerkingen u te maken kunt krijgen hangt natuurlijk ook af van welke afslanktabletten u wilt gebruiken. Elk medicijn heeft een bijsluiter waarop u de verschillende bijwerkingen kunt vinden. De bijwerkingen kunnen altijd per medicijn verschillen.

Als u last hebt van ernstige bijwerkingen, raden wij gebruikers ook aan om een arts te raadplegen.

Welke verschillende soorten tabletten voor gewichtsverlies zijn er?

Over het algemeen wordt er onderscheid gemaakt tussen 2 verschillende soorten afslanktabletten. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor tabletten op recept of vrij verkrijgbare tabletten. Er zijn bijvoorbeeld receptvrije medicijnen die slechts een lage dosering orlistat bevatten. Deze zijn echter vaak ook minder onderzocht dan medicijnen die op recept verkrijgbaar zijn.

Als u tabletten wilt gebruiken om af te vallen, moet u natuurlijk ook letten op de langetermijneffecten die mogelijke bijwerkingen en risico’s met zich meebrengen. In dit geval raden wij u ook aan om te kiezen voor medicijnen die door een arts worden voorgeschreven om af te vallen.

U kunt ook kiezen voor voedingssupplementen. Voor deze medicijnen hebt u vaak geen recept nodig en kunnen u ook helpen bij het afvallen. Deze voedingssupplementen bevatten belangrijke mineralen of vitamines.

U moet zich er echter ook van bewust zijn dat medicijnen zonder recept een jojo-effect kunnen hebben als u ermee stopt. Dit is nog een reden waarom wij u aanraden om medicijnen op recept te nemen.

Kan ik op lange termijn afvallen met tabletten?

Als u wilt afvallen, kunt u dat het beste op lange termijn doen. Vaak vallen mensen af, zijn blij als ze eindelijk hun streefgewicht hebben bereikt, maar komen hierna dan meteen weer aan. Veel medicijnen kunnen dit jojo-effect veroorzaken. Dit betekent dat u snel gewicht verliest, maar komt het gauw weer aan zodra u stopt met de medicatie of weer normaal gaat eten. Het kan zelfs gebeuren dat u daarna meer weegt dan voordat u met de tabletten begon.

Als u tabletten gebruikt om af te vallen en geen last hebt van bijwerkingen, dan kunt u deze medicatie ook gedurende een langere periode blijven gebruiken. Het is wel altijd belangrijk dat u tijdens het innemen van de tabletten u door een arts laat controleren. Bespreek het doel van de medicijnen met uw arts en laat de arts observeren hoe de medicatie in kwestie bij u werkt.

Als u moeite hebt met afvallen met de tabletten, kan de arts u ook een ander medicijn aanraden. Houd er rekening mee dat een verandering in dieet een belangrijke rol speelt bij het afvallen met medicijnen. (Bron: Vitalys.nl)

Dienstverlening NutalPro

NutalPro - Een flexibele dienstverlening

Disclaimer: medische inhoud

Het is niet toegestaan ​​dat de inhoud wordt gebruikt voor behandeling en advies. De medische inhoud mag in geen enkel geval worden gebruikt om zelfdiagnose of zelfbehandeling uit te voeren.