Bereken gratis uw body mass index

U kunt de BMI gebruiken om te bepalen of u te zwaar bent. Het enige wat u nodig hebt om het te berekenen is uw lichaamsgewicht en lengte. Maar houd er rekening mee dat de BMI niets zegt over de verdeling en samenstelling van uw lichaam. De BMI fungeert als een richtlijn. U kunt het gebruiken om te bepalen of u overgewicht of obesitas hebt. Als u denkt dat u overgewicht of obesitas hebt, is het heel belangrijk dat u snel een behandeling zoekt. U hebt verschillende opties, zoals medicatie, een totale verandering van levensstijl qua dieet of zelfs een operatie. Door uw BMI te berekenen, kan een arts de beste behandeling voor u voorstellen.

Ervaar meer

Wat is de BMI (Body Mass Index) precies?

U kunt de BMI gebruiken om te berekenen of u te zwaar bent. Alleen uw lengte en gewicht zijn nodig. Als u zich bijvoorbeeld afvraagt of u overgewicht hebt, zal de BMI het juiste antwoord geven. Bij het berekenen van de BMI wordt uw lichaamsgewicht bepaald in verhouding tot uw lengte. U moet de BMI berekenen door uw gewicht in kilogrammen te delen door uw lengte in het kwadraat. Er zijn ook veel BMI-calculators online die u kunt gebruiken om snel uw BMI te berekenen en uit te vinden of u overgewicht of obesitas hebt.

Bij welke BMI-waarde heb ik overgewicht?

Als u een BMI hoger dan 25 hebt, wordt u als te zwaar beschouwd. De BMI is een maat die wordt gebruikt om het vetpercentage te bepalen. De berekening is heel eenvoudig. Het gewicht in kg moet gedeeld worden door de lengte in meters in het kwadraat. Als u een BMI tussen 18,5 en 24,9 hebt, betekent dit dat u een normaal gewicht hebt en niet hoeft af te vallen of aan te komen. Als u echter een BMI van meer dan 30 hebt, betekent dit weer dat u aan obesitas lijdt.

Wees u er echter van bewust dat de BMI geen perfecte indicatie geeft of u daadwerkelijk overgewicht hebt, omdat het geen onderscheid maakt tussen spiermassa en vet. Als u een hoge spiermassa hebt, kan uw BMI ook hoger zijn, maar dit betekent niet noodzakelijk dat u overgewicht hebt. Hier is een tabel die u kan helpen te bepalen of u overgewicht hebt:

  • Ondergewicht – lager dan 18,5
  • Normaal gewicht – 18,5 tot 24,9
  • Overgewicht – 25 tot 29,9
  • Obesitas graad I – 30 tot 34,9
  • Obesitas graad II – 35 tot 39,9
  • Obesitas graad III – hoger dan 40

(Bron: Weightwatchers.com)

Deze tabel kan u helpen te bepalen of u overgewicht hebt. Er zijn ook BMI-calculators die uw leeftijd en geslacht nodig hebben voor nauwkeurige informatie te geven. Als u geen geschikte BMI-calculator vindt, kunt u ook een arts raadplegen die uw BMI zal berekenen.

Bereken nu uw BMI

75 kg
0 kg
200 kg
180 cm
0 cm
250 cm

Uw persoonlijke BMI

[gender]*([weight]/(([height]/100)*([height]/100)))
Ondergewicht
Goed
Zwaarlijvig

Wat is het verschil tussen mannen en vrouwen wat betreft BMI?

Bij het berekenen van de BMI wordt vaak onderscheid gemaakt tussen mannen en vrouwen. Bij sommige BMI-calculators moet u aangeven of u een man of vrouw bent. Mannen hebben doorgaans meer spiermassa dan vrouwen, waardoor de grenswaarde voor hen hoger ligt. Daarom ligt de normale BMI-waarde voor mannen tussen 20 en 25 kg/m², terwijl deze voor vrouwen tussen 19 en 24 kg/m² ligt. Het is ook belangrijk om te weten dat de BMI bij oudere mensen iets hoger kan zijn. Als u veel sport en zware spieren hebt, kan de BMI ook misleidende informatie geven. Daarom is het aan te raden om uw BMI altijd nauwkeurig te laten berekenen door een arts.

De BMI-waarde kan iets hoger zijn voor oudere mensen. Mensen die veel sporten kunnen ten onrechte als te zwaar gecategoriseerd worden, omdat spiermassa zwaarder is dan vet. Daarom zijn er verschillende overgewicht calculators beschikbaar die rekening houden met deze factoren. (Bron: Viata.nl)

BMI-calculator

De belangrijkste feiten in het kort:

Wat is het verschil tussen overgewicht en obesitas?

Hebt u zich ooit afgevraagd of u zwaarlijvig of te zwaar bent? Dit kunt u eenvoudig bepalen, bijvoorbeeld door uw BMI te berekenen. Als u een BMI van meer dan 25 hebt, wordt u automatisch als te zwaar gecategoriseerd. Als u echter een BMI van meer dan 30 hebt, wordt u geclassificeerd als zwaarlijvig. Over het algemeen geldt dat het verschil tussen overgewicht en obesitas ligt in de gezondheidsdrempel. Mensen met obesitas hebben een hoger risico op secundaire of bijkomende ziekten.

Dienstverlening NutalPro

NutalPro - Een flexibele dienstverlening

Disclaimer: medische inhoud

Het is niet toegestaan ​​dat de inhoud wordt gebruikt voor behandeling en advies. De medische inhoud mag in geen enkel geval worden gebruikt om zelfdiagnose of zelfbehandeling uit te voeren.