Koop Xenical online: veilig online advies

Xenical is een medicijn dat wordt voorgeschreven aan patiënten die aan obesitas lijden. Maar ook als u milder overgewicht heeft maar toch om deze reden aan andere ziekten lijdt, kan Xenical u door uw arts voorgeschreven worden. Xenical bevat de werkzame stof orlistat. Deze stof zorgt ervoor dat een derde van het vet in uw maaltijden niet wordt opgenomen. Als Xenical wordt gebruikt in combinatie met een gezond en evenwichtig dieet, is het mogelijk om af te vallen.

Ervaar meer

Kies een behandeling en krijg een online recept

Als u een recept wilt laten uitschrijven in de online apotheek, moet u eerst kiezen voor een online behandeling. Deze kan direct door een online arts worden uitgevoerd. Hierbij is het belangrijk om te weten dat uitsluitend gecertificeerde artsen de behandeling uitvoeren. U ontvangt van de arts een gezondheidsvragenlijst. In deze vragenlijst moet u alle vragen naar waarheid beantwoorden, zodat onnodige bijwerkingen en risico’s bij het nemen van het medicijn uitgesloten kunnen worden.

Zodra de vragenlijst is ingevuld, wordt deze door de arts bekeken. Als er geen risico’s voor u zijn, ontvangt u het recept direct. Dit is een elektronisch recept. De arts kan dit rechtstreeks naar een partnerapotheek sturen.

Daarna hoeft u alleen nog maar de bestelling af te ronden. Selecteer een betalingsoptie en vul het adres in waar de Xenical medicijnen naartoe gestuurd moeten worden. U heeft ook de mogelijkheid om uit verschillende bezorgopties te kiezen. Over het algemeen duurt de standaardlevering tussen de 1 en 2 werkdagen. Als u het medicijn binnen 24 uur wilt ontvangen, kunt u ook kiezen voor expreslevering.

Drie online apotheken:

NutalPro

Online apotheken Nederland:

Online apotheek België:

Waar moet ik op letten bij het kopen van Xenical?

Het geneesmiddel Xenical is zowel in online apotheken als in lokale apotheken te koop. Ongeacht waar u het wilt kopen, heeft u altijd een geldig recept van een arts nodig. Als u besloten heeft om het medicijn bij een online apotheek te kopen, kunt u bij de online apotheek een e-recept laten uitschrijven door een arts. Zorg er bij het kopen van medicijnen altijd voor dat u een gerenommeerde aanbieder kiest. Het is belangrijk om de website goed te bekijken. Zorg ervoor dat de online apotheek legaal is. Als u bijvoorbeeld het medicijn Xenical aangeboden krijgt van een aanbieder zonder recept, betekent dit ook dat het om een illegale aankoop gaat. In de meeste gevallen bevatten deze medicijnen geen werkzame stoffen.

Hoeveel kost Xenical?

Het geneesmiddel Xenical kan alleen met een geldig recept worden gekocht. Als u Xenical bij een online apotheek wilt bestellen, moet u eerst een elektronisch recept aanvragen. U kunt hiervoor gewoon contact opnemen met een online arts.

Xenical is in verschillende verpakkingsgroottes verkrijgbaar. Een verpakking met 42 capsules kost 66,18 euro, terwijl een verpakking met 84 capsules 104,67 euro kost.

Xenical prijs per bestelling

 • 42 capsules – € 66,18
 • 84 capsules – € 104,67

Xenical prijs per dag

 • Xenical, capsule 120 mg/st – € 2,85

(Bron: farmacotherapeutischkompas.nl)

Als u de medicatie bij een online apotheek bestelt, kunnen er extra behandelingskosten in rekening worden gebracht. De meeste apotheken brengen 29,00 euro behandelingskosten in rekening.

Xenical

De belangrijkste feiten over Xenical in het kort:

Wat moet ik weten over Xenical?

Het geneesmiddel Xenical wordt voor de behandeling van overgewicht en obesitas gebruikt. Het medicijn is in tabletten verkrijgbaar. Deze tabletten bevatten de werkzame stof orlistat. Deze werkzame stof treedt op in het spijsverteringskanaal. Het bindt zich daar aan enzymen, zodat de vetten die via het voedsel worden opgenomen, kunnen worden afgebroken. Deze overtollige vetten worden vervolgens direct via de ontlasting uitgescheiden. Tot wel een derde van de ingenomen vetten uit een maaltijd worden zo niet opgenomen.

Om zo veel mogelijk van het gebruik van Xenical te kunnen profiteren is het aan te raden het medicatie gebruik met een caloriearm dieet te combineren. Xenical mag uitsluitend gebruikt worden door patiënten ouder dan 18 jaar. Xenical wordt vaak voorgeschreven aan patiënten met ernstig overgewicht (BMI van 30). Xenical kan echter ook worden voorgeschreven aan patiënten met een BMI van 28 die lijden aan een ziekte veroorzaakt door overgewicht. (Bron: Diabetesjournals.org)

Voor wie is Xenical geschikt?

U kunt pas vanaf uw 18e voor het gebruik van Xenical kiezen. Het medicijn Xenical wordt meestal voorgeschreven als u:

 • lijdt aan obesitas met een BMI van minstens 30 of meer;
 • lijdt aan obesitas en daarom voor andere ziektes een hoog risicopatiënt bent met een BMI van minstens 28 in combinatie met bijvoorbeeld een stofwisselingsstoornis of diabetes mellitus.

Als u maar een paar kilo te veel op de weegschaal heeft staan en een medicijn wilt gebruiken om weer in uw oude broek te passen, dan is Xenical niet het juiste medicijn voor u. Neem contact op met een arts om te controleren of Xenical voor u geschikt is. U kunt ook voor informatie en advies online een arts raadplegen. (Bron: minerva-ebm.be)

Wat is een BMI?

U heeft waarschijnlijk al vaker de term BMI gehoord, maar niet iedereen weet precies wat het is. BMI is de afkorting voor body mass index. Het is een hulpmiddel om de gezondheid van uw gewicht te beoordelen aan de hand van uw lengte, leeftijd en geslacht. U kunt uw BMI zelf berekenen door uw lichaamsgewicht in kg delen door het kwadraat van uw lengte in meters. Bij deze eenvoudige formule wordt geen rekening gehouden met uw leeftijd of geslacht. Voor een nauwkeurige BMI-berekening kunt u uw arts om hulp vragen.

Bereken nu uw BMI*

75 kg
0 kg
200 kg
180 cm
0 cm
250 cm

Uw persoonlijke BMI

[gender]*([weight]/(([height]/100)*([height]/100)))
Ondergewicht
Goed
Zwaarlijvig

*Meer info: BMI calculator

Hoe moet Xenical worden gebruikt?

U moet vanaf het beginnen met het medicijn altijd precies de instructies van uw arts opvolgen. Uw arts zal u precieze instructies geven voordat u begint met het innemen van Xenical. Vaak moet u zich aan de volgende regels houden als u Xenical wilt gebruiken:

 • Bij elke hoofdmaaltijd moet één tablet worden ingenomen. Dit betekent dat u 3 capsules per dag inneemt, één bij het ontbijt, één bij de lunch en één ’s avonds bij de avondmaaltijd.
 • Xenical mag niet later dan één uur na het eten worden ingenomen. U kunt het net voor, na of tijdens uw maaltijd innemen.
 • Neem het Xenical tablet in met water zonder erop te kauwen.
 • Tijdens het gebruik van Xenical, moet u ervoor zorgen dat u een gezond, vetrijk maar caloriearm dieet eet. Eet elke dag voldoende fruit en groenten. Als u niet zeker weet hoe u moet eten terwijl u Xenical neemt, kunt u een voedingsdeskundige raadplegen.

Het is ook erg belangrijk om te weten dat Xenical alleen werkt als u ook een vetrijk dieet eet. Als u een dieet eet dat geen vet bevat, dan is het innemen van een Xenical tablet onverstandig. (Bron: medsafe.govt.nz)

Kan Xenical bijwerkingen veroorzaken?

Net als elk ander medicijn kan ook het gebruik van Xenical verschillende soorten bijwerkingen met zich meebrengen. Dit betekent echter niet dat alle patiënten die Xenical gebruiken last hebben van bijwerkingen. Maar een klein aantal patiënten heeft last van bijwerkingen bij het gebruik van Xenical. Mogelijke bijwerkingen die kunnen optreden bij het gebruik van Xenical zijn:

 • hoofdpijn
 • buikpijn
 • winderigheid tijdens het poepen
 • vloeibare ontlasting
 • drang om te poepen
 • toegenomen stoelgang
 • vette of vettige ontlasting
 • lage bloedsuikerspiegel

Dit soort bijwerkingen zijn meestal vrij mild en verdwijnen vanzelf. Als u zich nog steeds onwel voelt, kunt u een arts raadplegen. Andere bijwerkingen die kunnen optreden bij het gebruik van Xenical zijn:

 • winderigheid
 • zachte stoelen
 • fecale incontinentie
 • rectaal ongemak
 • onregelmatige menstruatiecyclus
 • klachten aan tanden of tandvlees
 • vermoeidheid of slaperigheid

U kunt een uitgebreide lijst bijwerkingen van Xenical vinden in de bijsluiter. Als u last heeft van bijwerkingen die niet in de bijsluiter staan, moet u direct een arts raadplegen. (Bron: e-compendium.be)

Wanneer mag ik Xenical niet gebruiken?

Er zijn een aantal bestaande aandoeningen waarbij Xenical niet gebruikt mag worden. Een paar situaties waar u Xenical niet mag gebruiken zijn als volgt:

 • Als u lijdt aan een overgevoeligheid of allergie voor de werkzame stof orlistat, mag u Xenical niet gebruiken. Ook als u allergisch bent voor een ander ingrediënt in de medicatie, mag u het niet gebruiken.
 • Als u lijdt aan een leverziekte met galstase, mag u Xenical niet innemen.
 • Als u lijdt aan chronisch malabsorptiesyndroom is het innemen van Xenical niet raadzaam.

U mag Xenical ook niet gebruiken als u borstvoeding geeft of zwanger bent. Als u lijdt aan een chronische nierziekte, is het raadzaam om voor gebruik een arts te raadplegen. In sommige gevallen kan het risico op nierstenen toenemen wanneer u Xenical gebruikt. In het algemeen is het altijd aan te raden om een arts te raadplegen voordat u besluit om Xenical te gaan gebruiken. Zo weet u zeker dat u geschikt bent voor het gebruik van dit medicijn.

Welke interacties kunnen optreden in combinatie met Xenical?

Interacties treden op wanneer twee werkzame stoffen niet met elkaar verenigbaar zijn, wat leidt tot ongemak en bijwerkingen. Daarom moet u, voordat u Xenical gebruikt, van uw arts precies te weten komen met welke andere werkzame stoffen orlistat niet ingenomen mag worden, orlistat is namelijk de werkzame stof in Xenical. Interacties kunnen niet alleen optreden met receptgeneesmiddelen, maar ook met natuurlijke geneesmiddelen. Het effect van Xenical kan door deze werkzame stoffen worden beïnvloed:

 • jodiumhoudend zout
 • anticoagulantia
 • amiodaron (antiaritmicum)
 • ciclosporine (immunologisch middel)

Als u medicijnen voor depressie of angststoornissen gebruikt, kan dit ook tot interacties leiden. Vraag uw arts ook op dit gebied om meer informatie en advies.

Als u niet zeker weet of u Xenical mag gebruiken, kunt u dit het beste aan uw arts vragen. Voordat u Xenical gebruikt, moet u uw arts altijd uitgebreid vertellen welke andere producten en medicijnen u gebruikt.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van Xenical?

Het gebruik van Xenical heeft verschillende voordelen. Een groot voordeel van deze medicatie is bijvoorbeeld dat het zeer goed verdragen wordt. Het kan ook ingenomen worden door mensen die aan diabetes type 2 of hoge bloeddruk lijden. Het gebruik van Xenical kan ook helpen bij andere ziekten. Het werkzame bestanddeel orlistat werkt vooral goed als u een vetrijk dieet eet. Er zijn al veel ervaringen met Xenical die ons laten zien dat patiënten zelden last hebben van bijwerkingen. Bovendien zijn de meeste patiënten zeer goed en snel afgevallen dankzij het gebruik van Xenical. Xenical kan ook over een langere periode zonder problemen worden ingenomen. Xenical is dankzij de tabletvorm ook makkelijk in gebruik.

Dienstverlening NutalPro

NutalPro - Een flexibele dienstverlening

Xenical – vragen en antwoorden

Hoeveel gewicht kan ik verliezen met Xenical?

Er is geen standaardantwoord op deze vraag, omdat elk lichaam anders op de medicatie reageert. Gemiddeld verliezen gebruikers na 12 weken 5% van hun lichaamsgewicht. (Bron: Ncbi.nlm.nih.gov)

U hoeft niet te sporten terwijl u Xenical neemt. Wel kan lichaamsbeweging u helpen om beter en vooral sneller af te vallen.

Nee, Xenical mag niet worden ingenomen tijdens de zwangerschap of borstvoeding. Het is niet zeker of de werkzame stof schadelijk kan zijn voor een ongeboren kind of een kind dat borstvoeding krijgt.

Ja, u heeft altijd een recept nodig voor het geneesmiddel Xenical. Een aankoop zonder recept is niet mogelijk in Nederland en België. U kunt online direct een recept door een gecertifieerde arts uit laten schrijven.

Let op: Als Xenical online aan u is aangeboden door een leverancier zonder recept, dan is dit niet alleen een namaak geneesmiddel, maar ook een illegale aankoop.

U kunt Xenical direct via de online apotheek bij u thuis bestellen. U krijgt een professionele en snelle service die u zeker zal overtuigen. Met online apotheken kunt u niet alleen veel tijd besparen, maar in sommige gevallen zelfs geld.

Uw arts zal beslissen hoe lang u Xenical moet innemen. Soms wordt dit medicijn ook voorgeschreven voor een langdurige behandeling. Als u wilt stoppen met het innemen van Xenical, kunt u dit eerst het beste met uw arts bespreken.

Het medicijn Xenical bevat de werkzame stof orlistat en wordt in twee doses aangeboden: 120 mg en 60 mg orlistat. Xenical is ook verkrijgbaar in verschillende verpakkingsgroottes.

U kunt in totaal tot 30% van uw vetgehalte verliezen met het gebruik van Xenical. (Bron: Jamanetwork.com) Het is hiervoor wel belangrijk dat u het medicijn regelmatig gebruikt. Uw arts zal precies bepalen hoe lang u het medicijn moet gebruiken.

Xenical kan het beste voor of tijdens een maaltijd ingenomen worden. De medicatie werkt tot een uur na een maaltijd. Artsen raden vaak aan om 3 capsules per dag in te nemen. Zorg ervoor dat u niet meer medicatie inneemt dan u voorgeschreven wordt, zo voorkomt u onnodige bijwerkingen.

U kunt Xenical eenvoudig online bestellen. U kunt kiezen uit verschillende betalingsmogelijkheden. In de meeste gevallen zijn dat creditcardbetalingen, VISA, PayPal of andere e-wallets, maar ook betaling op rekening is mogelijk. Online apotheken bieden klanten meestal verschillende betalingsmogelijkheden aan.

U kunt bij de online apotheken kiezen uit verschillende verzendopties. Als u kiest voor standaard verzending, duurt het tot 2 werkdagen voordat u de medicatie ontvangt. Als u kiest voor expresverzending, dan ontvangt u uw Xenical medicatie binnen de volgende 24 uur.

Wij sturen u alleen door naar gecertificeerde online apotheken. Deze zijn geautoriseerd in de EU en kunnen legaal zowel receptvrije medicijnen als recept plichtige medicijnen verkopen. Bovendien vindt u hier ook gecertificeerde online artsen die u direct online een geschikt e-recept voor het medicijn Xenical kunnen uitschrijven.

Disclaimer: medische inhoud

Het is niet toegestaan ​​dat de inhoud wordt gebruikt voor behandeling en advies. De medische inhoud mag in geen enkel geval worden gebruikt om zelfdiagnose of zelfbehandeling uit te voeren.