Wegovy injectiepen nu verkrijgbaar

Wegovy is een medicijn dat in Nederland en België verkrijgbaar en goedgekeurd is voor gewichtsverlies. (Bron: Ema.europa.eu) Het medicijn Wegovy ondersteunt u als u wilt afvallen.

U moet zich er wel van bewust zijn dat Wegovy een medicijn is dat in veel gevallen voor de rest van uw leven moet worden ingenomen. Om gewicht te verliezen met Wegovy, is het ook belangrijk dat u uw eetpatroon aanpast. U zult uw doel alleen bereiken als u gezond eet en voldoende beweegt tijdens het gebruik van Wegovy.

Ervaar meer

Waar kan ik Wegovy kopen?

Wegovy is beschikbaar in de online apotheek. Het kopen van Wegovy in de online apotheek heeft veel voordelen. Niet alleen is het anoniem en eenvoudig, maar heeft u ook de mogelijkheid om online door een arts behandeld te worden. In de online apotheken zijn er talloze artsen beschikbaar om u direct online een professionele behandeling aan te bieden. Hiervoor moet u een gezondheidsvragenlijst invullen. Op basis van deze vragenlijst kan de online arts dan beslissen of Wegovy geschikt is voor uw gebruik en welke dosering het beste bij u past. Als u Wegovy bijvoorbeeld niet verdraagt, is het ook mogelijk dat de arts u een ander medicijn voorschrijft om u te helpen met afvallen.

Drie online apotheken:

NutalPro

Online apotheken Nederland:

Online apotheek België:

Zo werkt het proces:

Hoe werkt de aankoop van Wegovy online?

U kunt Wegovy in een paar stappen online kopen. Ten eerste is het belangrijk dat u een gerenommeerde en legale online apotheek kiest. U kunt de zoekfunctie gebruiken om Wegovy in verschillende doseringen te vinden. Zodra u de juiste medicatie en gewenste dosering heeft gevonden, is het raadzaam om contact op te nemen met een arts die u een online behandeling kan aanbieden. Zodra dit door de arts is uitgevoerd en er geen risico’s voor gebruik zijn bevestigd, kan de arts u direct online een recept geven. U kunt dit recept dan gebruiken om Wegovy bij de online apotheek te bestellen.

Online apotheken bieden verschillende betalingsmogelijkheden, zoals PayPal, VISA, MasterCard en bankoverschrijving. Kies de betaaloptie die het beste bij u past. Een zeer populaire betaalmethode is bijvoorbeeld PayPal, waarbij u de betaling alleen per e-mail hoeft te bevestigen. Met online betaalopties wordt de aankoop in slechts enkele seconden verwerkt.

De levering van Wegovy

Medicijnen worden via de online apotheek ook zeer snel geleverd. Ook hier heeft u verschillende opties. U kunt kiezen voor expreslevering, standaardlevering of afhalen bij een apotheek. Verzending duurt meestal tussen de 1 en 2 werkdagen, met expreslevering ontvangt u Wegovy binnen 24 uur.

Hoeveel kost Wegovy?

Medicijnen die door artsen worden voorgeschreven om af te vallen worden vaak niet vergoed door de ziektekostenverzekering. Dit betekent dat u de kosten van Wegovy zelf moet dragen. Sinds een paar jaar wordt obesitas echter wel erkend als ziekte. In dit geval is het bijvoorbeeld mogelijk dat deze regel binnenkort verandert en dat patiënten met obesitas in de toekomst via de verzekering Wegovy vergoed kunnen krijgen. Vraag de kosten van Wegovy bij uw arts na.

Zoals al vermeld, wordt Wegovy in een voorgevulde pen geleverd. Eén pen bevat in totaal 4 doses, wat betekent dat u Wegovy voor 4 weken kunt gebruiken. De 3 laagste doseringen kosten 171,95 euro per dosis. Dit zijn de doseringen 0,25 mg, 0,5 mg en 1 mg. De dosering van 1,7 mg kost 236,33 euro voor 4 weken, terwijl de dosering van 2,4 mg Wegovy 301,93 euro voor 4 weken kost. Hier vindt u een kort overzicht van de prijzen van Wegovy:

 • 0,25 mg – 4 doses – € 337,89
 • 0,5 mg – 4 doses –  337,89
 • 1 mg – 4 doses  337,89
 • 1,7 mg – 4 doses –  337,89
 • 2,4 mg – 4 doses –  337,89

(Bron: farmacotherapeutischkompas.nl)

Wegovy

De belangrijkste feiten over Wegovy:

Wat is Wegovy?

Wegovy wordt geproduceerd door de Deense fabrikant Novo Nordisk. Deze medicatie bevat de werkzame stof semaglutide. Dit is een verdere ontwikkeling van de werkzame stof liraglutide. Zowel semaglutide als liraglutide zijn werkzame stoffen die worden voorgeschreven aan patiënten met diabetes type 2 en obesitas. Wegovy is een vloeibaar geneesmiddel dat als een voorgevulde pen geleverd wordt. U kunt het thuis zelf zonder een zorgverlener te hoeven raadplegen onder de huid injecteren. De Wegovy-injectie is gemakkelijk toe te dienen.

Hoe werkt het medicijn Wegovy?

Zoals al eerder vermeld, zit de werkzame stof semaglutide in het geneesmiddel Wegovy. Dit is een incretinemimeticum. Deze molecule bindt zich aan de GLP-1 receptor. Dit betekent dat deze molecule hetzelfde effect heeft als de lichaamseigen hormonen GLP-1 en GIP. Deze worden gevormd in het spijsverteringskanaal en komen vrij nadat u een maaltijd heeft gegeten.

GLP-1 zorgt ervoor dat insuline wordt afgegeven door de alvleesklier. Tijdens de spijsvertering komt er suiker vrij in ons bloed en zorgen de cellen ervoor dat dit wordt opgenomen. Tegelijkertijd wordt ook de afgifte van glucagon geremd. Dit vermindert niet alleen het hongergevoel, maar ook de opslag van de koolhydraten die we innemen. Het is ook belangrijk om te weten dat GLP-1 in onze hersenen werkt. Daar zorgt het ervoor dat het verzadigingseffect wordt versterkt. Dit is ook de reden waarom de werkzame stof semaglutide ons goed kan helpen bij het afvallen. Er is veel onderzoek dat zeer goede resultaten laten zien als het gaat om afvallen met Wegovy.

De werkzame stof zorgt er ook voor dat de maag langzamer leegloopt. Dit betekent dat we langer een vol gevoel hebben en dus automatisch minder calorieën binnenkrijgen.

Het lichaamseigen GLP-1 wordt zeer snel afgebroken door het lichaamseigen enzym. Dit is echter niet het geval met semaglutide, dat langere tijd in ons lichaam blijft. Het duurt ongeveer een week voordat de werkzame stof semaglutide is uitgewerkt, daarom hoeft u dit medicijn maar één keer per week te injecteren.

Wie kan Wegovy gebruiken?

Door het gebruik van Wegovy kunt u afvallen. Dit medicijn wordt echter alleen voorgeschreven aan patiënten met ernstig overgewicht. De patiënten die het meest geschikt zijn om Wegovy te gebruiken zijn als volgt:

 • Volwassenen met een BMI van minstens 30.
 • Mensen met overgewicht en een BMI van 27 kunnen Wegovy ook gebruiken. Als u een BMI van 27 heeft en tegelijkertijd ziektes zoals hoge bloeddruk of diabetes heeft, dan is Wegovy ook voor u geschikt.
 • Als u van plan bent zwanger te worden of al zwanger bent, mag u Wegovy niet gebruiken. Hetzelfde geldt voor vrouwen die borstvoeding geven.

Patiënten die lijden aan lever- of nierfunctiestoornissen mogen Wegovy niet gebruiken. Dit geldt ook voor mensen met ernstig hartfalen.

U kunt het beste met uw arts bespreken of Wegovy geschikt voor u is. Het is aanbevolen om een behandeling met Wegovy altijd samen met een arts uit te voeren. Artsen schrijven Wegovy voornamelijk voor aan patiënten die al verschillende keren geprobeerd hebben om af te vallen, maar daar niet in geslaagd zijn. Als u zich in een dergelijke situatie bevindt, kunt u het beste een arts raadplegen of het gebruik van Wegovy voor u geschikt is.

Bereken nu uw BMI*

75 kg
0 kg
200 kg
180 cm
0 cm
250 cm

Uw persoonlijke BMI

[gender]*([weight]/(([height]/100)*([height]/100)))
Ondergewicht
Goed
Zwaarlijvig

*Meer info: BMI calculator

Hoeveel gewicht kan ik verliezen met Wegovy?

Er zijn veel verschillende medicijnen die mensen kunnen helpen bij het afvallen. Veel van deze beloven dezelfde effecten, maar dit hangt altijd af van de werkzame stof die in het medicijn wordt gebruikt. De werkzame stof semaglutide in Wegovy komt al in verschillende onderzoeken voor. Uit deze onderzoeken is gebleken dat patiënten na ongeveer 68 weken tussen de 12 en 15% van hun lichaamsgewicht zijn kwijtgeraakt. (Bron: bodyclinic.nl) In deze onderzoeken aten de gebruikers wel altijd een gezond dieet en deden ze voldoende aan lichaamsbeweging. Een verandering in leefstijl is erg belangrijk om gericht en succesvol af te vallen.

Artsen raden patiënten aan om een gezond dieet te volgen. Lichaamsbeweging mag ook niet worden verwaarloosd. De reden hiervoor is dat u Wegovy niet als een wondermiddel moet gebruiken. Als u maar een paar kilo wilt afvallen om weer in uw oude spijkerbroek te passen, dan is Wegovy hier niet voor u geschikt.

Deze medicatie is alleen geschikt voor patiënten met ernstig overgewicht die al meerdere malen onsuccesvol geprobeerd hebben om af te vallen. Er zijn veel mensen die meerdere afslankmedicijnen hebben gebruikt, maar niet in staat zijn geweest om af te vallen of de verloren kilo’s eraf te houden. Deze patiënten hebben nu ook de mogelijkheid om voor Wegovy te kiezen.

Wat zijn de voor- en nadelen van Wegovy?

Welk medicijn u ook neemt, heeft voor-en nadelen aan zich verbonden. Wegovy belooft geen wondermiddel te zijn. Er is echter al veel onderzoek dat bewijst dat de werkzame stof semaglutide een zeer goed effect heeft als het gaat om afvallen. Toch kan het niet als wondermiddel worden beschreven. We hebben een aantal voor- en nadelen van Wegovy voor u samengevat.

We beginnen met de voordelen:

 • Onderzoek toont aan dat patiënten binnen 68 weken ongeveer 15% van hun lichaamsgewicht verliezen met Wegovy.
 • De werking van semaglutide vertraagt de spijsvertering en verhoogt het verzadigingsgevoel. Dit betekent dat u minder honger heeft, minder maaltijden eet en dus automatisch gewicht kunt verliezen.
 • U kunt Wegovy ook gebruiken om uw bloedsuikerspiegel te verlagen doordat de afgifte van insuline gestimuleerd wordt.
 • Aangezien het werkzame bestanddeel semaglutide zeer lang in het bloed blijft, hoeft Wegovy maar één keer per week gebruikt te worden.

Dit zijn de nadelen van Wegovy:

 • Wegovy is geen wondermiddel dus moet u tijdens het gebruik evenwichtig eten en lichaamsbeweging nemen.
 • Als de medicatie wordt gestopt, neemt het gewicht vaak weer toe.
 • Net als bij andere medicijnen kunnen er ook bijwerkingen optreden als gevolg van het gebruik. De meest voorkomende bijwerkingen zijn diarree, misselijkheid en braken.

Wat zijn de bijwerkingen en risico’s van Wegovy?

Ongeveer 2 op de 3 mensen die Wegovy gebruiken, zullen aan het begin van de behandeling last krijgen van verschillende soorten bijwerkingen. Maagdarmklachten komen vaak voor. Veel patiënten die een behandeling met Wegovy ondergaan, klagen over buikpijn. Andere bijwerkingen die vaak voorkomen bij patiënten zijn braken, misselijkheid en diarree. Wel zijn deze bijwerkingen vaak mild. Ze verdwijnen vanzelf na een paar dagen. Met deze milde bijwerkingen hoeft u niet naar de arts.

Een uitgebreide lijst met risico’s en bijwerkingen vindt u in de bijsluiter van Wegovy. Als patiënten last krijgen van ernstige bijwerkingen, wordt aangeraden een arts te raadplegen en het gebruik te staken.

Als u Wegovy niet kunt verdragen omdat u allergisch bent voor de werkzame stof semaglutide, kan uw arts u een ander medicijn voor gewichtsverlies voorschrijven. (Bron: ema.europa.eu)

Moet ik mijn dieet veranderen als ik Wegovy gebruik?

Ja, als u Wegovy gebruikt om af te vallen of uw bloedsuiker te verlagen, is het ook belangrijk dat u uw eetpatroon aanpast en voldoende lichaamsbeweging krijgt. Tijdens het gebruik van Wegovy hoeft u minder en kleinere maaltijden te eten omdat het medicijn het gevoel van volheid laat toenemen en automatisch uw trek vermindert.

Het is nooit mogelijk om precies te zeggen hoeveel gewicht u kunt verliezen met Wegovy, omdat uw dieet altijd een belangrijke rol speelt. Mensen die gezond gegeten en genoeg lichaamsbeweging namen tijdens de behandeling, zijn er zelfs in geslaagd om tot 20% van hun lichaamsgewicht te verliezen. Dit binnen één jaar. Over het algemeen wordt aangeraden om Wegovy altijd over een langere periode te gebruiken.

Kan Wegovy het risico op hart- en vaatziekten verminderen?

Onderzoek 2016 Novo Nordisk

Een onderzoek uit 2016, uitgevoerd door de fabrikant van Wegovy, Novo Nordisk, toonde aan dat wekelijkse injecties van 0,5 tot 1 mg semaglutide het risico op een hartaanval of beroerte na twee jaar met ongeveer 26% verminderden bij zwaarlijvige mensen met diabetes type 2.

Dr. Brian Kolski, cardioloog bij het Orange County Heart Institute en directeur van Structural Heart Disease bij het Providence St. Joseph Hospital in Orange County, CA, heeft bevestigd: “de gunstige effecten van Wegovy hebben enkele cardiovasculaire voordelen.”

Onderzoek 2020 – 2023 Novo Nordisk

Een recentere studie van Novo Nordisk suggereert dat zwaarlijvige mensen zonder diabetes, maar met een voorgeschiedenis van hart- en vaatziekten, mogelijk een 20% lager risico hebben op een fatale of niet-fatale cardiovasculaire aandoening als ze drie jaar lang wekelijks 2,4 mg semaglutide injecteren.

Deze laatste studie volgde bijna 18.000 mensen gedurende gemiddeld drie jaar. Na behandeling kreeg 6,5% van degenen die semaglutide gebruikten een hartaanval of beroerte, vergeleken met 8% in de placebogroep. Op basis van deze gegevens berekenden onderzoekers dat 68 mensen met semaglutide behandeld moeten worden om één hartaanval of beroerte te voorkomen. Met andere woorden, het is geen wondermiddel. (Bron: test-aankoop.be & novonordisk.com)

Dienstverlening NutalPro

NutalPro - Een flexibele dienstverlening

Wegovy – vragen en antwoorden

Kan Wegovy mij helpen afvallen?

Als u overgewicht heeft en al tevergeefs verschillende pogingen hebt gedaan om af te vallen, dan is Wegovy het juiste medicijn voor u. Wegovy geeft u de mogelijkheid om veel gewicht te verliezen.

Ja, u kunt Wegovy legaal en veilig bij een online apotheek kopen. Zorg er echter wel voor dat u een gecertificeerde online apotheek kiest. Let op het keurmerk, dat u direct op de hoofdpagina van de betreffende website kunt vinden. Voor het aankopen van Wegovy heeft u altijd een recept nodig van een gecertificeerde arts. (Bron: Medicijndokter.com)

Als u Wegovy wilt gebruiken, zult u eerst zelf de kosten moeten betalen. Vooral als het gaat om medicijnen die u kunnen helpen bij het afvallen, vallen de kosten meestal op de gebruiker zelf. Er zijn veel regels die bepalen dat medicijnen om af te vallen zijn uitgesloten van de ziektekostenverzekering. We hopen wel dat deze regels snel zullen veranderen.

Een kuur van 4 weken kost ongeveer 300 euro. Veel patiënten vinden dat best veel, vooral als u bedenkt dat u deze kosten zelf moet betalen. Maar u moet ook weten dat u met Wegovy eindelijk de kans hebt om af te vallen als dat eerder niet gelukt is. Wegovy kan zich zeker onderscheiden van andere medicijnen op het gebied van afvallen.

Wegovy is alleen tijdens de behandeling effectief. Als u stopt met het gebruik van Wegovy, is het belangrijk dat u gezond blijft eten en voldoende blijft bewegen. Als dit niet gebeurt, is er de kans dat u weer aankomt.

Aan de hand van uw gewicht en symptomen zal uw arts beslissen hoe lang u Wegovy moet innemen. In sommige gevallen kan het nodig zijn om Wegovy langdurig te gebruiken. Uw arts zal dit altijd eerst met u bespreken.  

Wegovy staat bekend als een uiterst effectieve en goed verdragen optie voor het bestrijden van overgewicht. Verschillende klinische onderzoeken hebben opvallende resultaten laten zien. Er zijn 3 fasen klinische studies uitgevoerd, namelijk I, II en III. In deze klinische studies ontdekte men dat respectievelijk 83,5%, 67,4% en 84,8% van de mensen die Wegovy gebruikten, minstens vijf procent van hun lichaamsgewicht verloren. (Bron: Clinicaltrialsarena.com)

Als u wilt stoppen met het gebruik van Wegovy, kunt u het beste eerst uw arts raadplegen. Er zijn een paar dingen waar u rekening mee moet houden als u wilt stoppen met Wegovy. Sommige patiënten komen na gebruik weer aan. Daarom moet de onderhoudsdosis ook worden voortgezet. Het is het beste om eerst uw arts te spreken voordat u de behandeling met Wegovy stopzet.

Een heel goed alternatief voor Wegovy is bijvoorbeeld Mounjaro. Dit medicijn is ook goedgekeurd voor de behandeling van overgewicht en obesitas. Het is ook een afslankinjectie die u kunt gebruiken als u wilt afvallen.

Bewaren speelt een belangrijke rol bij de behandeling met Wegovy. De injectiepennen moeten in de koelkast bewaard worden tussen 2-8 °C. Let er bij het bewaren van het medicijn op dat het niet bevriest. Als het bevriest, kunt u het niet meer gebruiken. De vloeistof in de pen moet ook altijd tegen licht beschermd worden.

U kunt de wegwerpnaalden en lege pennen gewoon bij het huisvuil doen. Als er nog vloeistof in de pen over is, is het aan te raden om de medicijnen terug te brengen naar de apotheek.

Wegovy is een kleurloze en heldere vloeistof. Het wordt in een blauwwitte injectiepen geleverd.

 • 0,25 mg (groene pen)
 • 0,5 mg (roze pen)
 • 1,0 mg (bruine pen)
 • 1,7 mg (blauwe pen)
 • 2,4 mg (grijze pen)


Wegovy-pennen

Zowel een online arts als een huisarts kan Wegovy voor u voorschrijven.

Disclaimer: medische inhoud

Het is niet toegestaan ​​dat de inhoud wordt gebruikt voor behandeling en advies. De medische inhoud mag in geen enkel geval worden gebruikt om zelfdiagnose of zelfbehandeling uit te voeren.