Koop Ozempic + Online recept bij de online apotheek

Ozempic is een geneesmiddel dat gebruikt wordt om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Het wordt voorgeschreven aan patiënten met diabetes type 2.

Ozempic wordt beschouwd als een effectieve aanvulling op de behandeling van diabetes. In dit artikel leggen we graag uit wat Ozempic precies is, hoe het werkt en tegen welke prijs u dit medicijn kunt krijgen.

Ervaar meer

Zo werkt het online bestelproces:

1. Zoek de juiste online apotheek

Als u Ozempic online wilt kopen bij een online apotheek, is het raadzaam om van tevoren te kiezen voor een online behandelaar en recept. Online apotheken geven u meestal een gezondheidsvragenlijst, die u volledig naar waarheid moet invullen om de juiste behandeling voor u te vinden. Nadat u de vragenlijst heeft ingevuld, zal een online arts deze zorgvuldig controleren en een persoonlijke diagnose voor u stellen. Als het medicijn Ozempic geschikt voor u is, kan de online arts direct online een geschikt recept voor u uitschrijven.

De arts zal ook op elk moment tijdens de behandeling beschikbaar zijn om uw vragen te beantwoorden. De online arts zal u de juiste dosering voorschrijven en op maat maken. Hij of zij zal ook bepalen hoe lang u Ozempic moet innemen.

2. Is het veilig om Ozempic te bestellen bij een online apotheek?

Ja, hier hoeft u zich geen zorgen over te maken. In de online apotheek worden alle medicijnen gecontroleerd en getest voordat ze worden aangeboden. Ook geven artsen alleen recepten uit aan patiënten als ze zeker weten dat er geen onnodige risico’s of andere gevaren verbonden zijn aan het innemen van de medicatie die wordt voorgeschreven.

Bovendien bieden de online apotheken u verschillende betaalmethoden als u een aankoop wilt doen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor betalingsmethoden zoals PayPal, MasterCard, een bankoverschrijving of andere opties.

3. Hoe lang duurt de levering van Ozempic?

Het maakt niet uit welke betalingsoptie u kiest, de levering duurt meestal 1 tot 2 werkdagen. Veel online apotheken bieden expreslevering aan. Als u voor deze optie kiest, ontvangt u Ozempic al binnen 24 uur. U kunt er ook voor kiezen om Ozempic te laten bezorgen bij een apotheek bij u in de buurt waar u het zelf kunt afhalen.

Drie online apotheken:

NutalPro

Online apotheken Nederland:

Online apotheek België:

Hoeveel kost het geneesmiddel Ozempic?

Het geneesmiddel Ozempic wordt momenteel door artsen voorgeschreven voor de behandeling van diabetes type 2. Ozempic heeft een recept nodig en is daarom alleen verkrijgbaar bij apotheken bij aantoning van een recept. Vaak worden de kosten gedekt door de ziektekostenverzekering als u Ozempic gebruikt omdat u diabetes type 2 heeft. Als u een wettelijke ziektekostenverzekering heeft, worden de kosten gedekt door de ziektekostenverzekeraar.

U kunt echter ook kiezen voor off-label gebruik van Ozempic. In dit geval heeft u een particulier recept nodig. Hier krijgt u de medicatie niet voor de behandeling van diabetes type 2 voorgeschreven, maar voor gewichtsverlies. Als u Ozempic alleen wilt gebruiken om af te vallen, moet u de kosten van de medicatie dus zelf betalen.

De prijs per wekelijkse dosis is rond de 20 euro. Hier vindt u een lijst met de geschatte prijzen van Ozempic:

Gemiddelde prijs per 1 wegwerpspuit

 • Ozempic, 1,5 ml injectievloeistof 0,25 mg/do – € 96,13
 • Ozempic, 3 ml injectievloeistof 1 mg/do – € 96,17

Gemiddelde prijs per week:

 • 0,25 mg per week € 20,22 euro
 • 0,5 mg per week € 20,22
 • 1 mg per week € 18,34

(Bron: farmacotherapeutischkompas.nl)

Ozempic

De belangrijkste feiten over Ozempic in het kort:

Wat voor soort geneesmiddel is Ozempic?

Ozempic is een geneesmiddel dat het werkzame bestanddeel semaglutide bevat. Ozempic is sinds 2018 verkrijgbaar in Europa. (Bron: novonordisk.com) Het is goedgekeurd voor patiënten met diabetes type 2. Artsen schrijven Ozempic voor aan patiënten die hun bloedsuikerspiegel niet goed onder controle kunnen houden. Ozempic is echter ook geschikt voor gewichtsverlies. Er zijn al veel verschillende onderzoeken (Bron: drugs.com) die duidelijk aantonen dat mensen die Ozempic hebben gebruikt meerdere kilo’s zijn afgevallen. Wel raden artsen patiënten aan om deze medicatie alleen te gebruiken in combinatie met voldoende lichaamsbeweging en een gezond dieet.

Ozempic is in Europa receptplichtig en is daarom alleen verkrijgbaar met een doktersvoorschrift.

Hoe werkt Ozempic?

De werkzame stof semaglutide is een GLP-1-receptoragonist. Dit is vergelijkbaar met de werking van het GLP-1 hormoon. Dit hormoon wordt zowel in de hersenen als in de darmen geproduceerd. Het treedt pas in werking na het innemen van voedsel. Vergeleken met GLP-1 breekt de werkzame stof semaglutide heel langzaam af in ons lichaam. Dit is ook de reden waarom het medicijn Ozempic maar één keer per week gebruikt mag worden. Eén injectie heeft hetzelfde effect als een langdurig verhoogd GLP-1 gehalte in het bloed.

De belangrijkste effecten van Ozempic

 • Semaglutide verlaagt de bloedsuikerspiegel: Het gebruik van semaglutide verhoogt de afgifte van insuline door de alvleesklier. De afgifte van opgeslagen glucose door de lever wordt hierdoor verminderd.
 • Het gevoel van verzadigdheid neemt toe: Semaglutide verhoogt het gevoel van verzadigdheid doordat het ervoor zorgt dat de maag langzamer leegloopt.

Het medicijn Ozempic moet één keer per week worden geïnjecteerd. Het medicijn moet direct onder de huid geïnjecteerd worden. Vóór het eerste gebruik zal de arts u precies uitleggen hoe het moet worden geïnjecteerd. De buik, dijen of bovenarmen zijn geschikte injectieplaatsen. Houd bij injecties in de buik altijd minstens 5 cm afstand van de navel. Omdat het medicijn in injectiepennen wordt geleverd, is het over het algemeen gemakkelijk toe te gebruiken.

Hoeveel gewicht kan ik verliezen met Ozempic?

Ozempic is in verschillende doseringen verkrijgbaar: 0,25 mg, 0,5 mg en 1,0 mg. Gemiddeld verliezen patiënten bij een dosering van 1,0 mg in 68 weken tot 10% van hun lichaamsgewicht. (Bron: Thelancet.com) De meeste kilo’s worden al in de eerste week verloren. Begin altijd met de laagste dosering, de arts zal de Ozempic dosering elke 4 weken verhogen. Als de dosering verhoogd wordt, zult u ook meer gewicht verliezen.

Om gewicht te verliezen, is het belangrijk dat u ook uw levensstijl aanpast. Zorg ervoor dat u evenwichtig eet en voldoende lichaamsbeweging krijgt terwijl u Ozempic neemt. (Bron: medicines.org.uk)

Hoe moet Ozempic worden gebruikt?

Ozempic is een medicijn dat verkrijgbaar is in verschillende doseringen. Dit medicijn is verkrijgbaar als voorgevulde pennen, waarbij de dosering al in de pen is uitgemeten. Uw arts zal u de juiste dosering voorschrijven en deze aan uw individuele behoeften aanpassen. U moet één keer per week een dosis in het onderhuidse vetweefsel toedienen. De buik, bovenarm of dij zijn hiervoor geschikt. Uw arts zal u aan het begin van de behandeling de laagste dosering voorschrijven. Dit is Ozempic 0,25 mg. Als u de medicatie goed verdraagt en geen bijwerkingen heeft, zal de arts na 4 weken een hogere dosering voorschrijven. Dit wordt Ozempic 0,5 mg. Na nog eens 4 weken krijgt u dan Ozempic 1,0 mg voorgeschreven. De langzame verhoging van de medicatie vermindert de mogelijke bijwerkingen.

Hoe lang duurt het voordat ik gewicht verlies met Ozempic?

Als u Ozempic wilt gebruiken om af te vallen, zult u al binnen de eerste paar weken een gewichtsvermindering merken. De duur kan echter wel per gebruiker verschillen. Sommige mensen doen er iets langer over om af te vallen met Ozempic.

Als u uw streefgewicht heeft bereikt, mag u niet zomaar stoppen met het innemen van de medicatie. U moet het blijven innemen zolang uw arts het voorschrijft. Er zijn ook onderzoeken die aantonen dat patiënten het medicijn Ozempic de rest van hun leven moeten gebruiken. Deze onderzoeken zijn echter nog niet bewezen. Als u stopt met het innemen van Ozempic, zult u na een bepaalde tijd weer meer honger krijgen en daardoor meer calorieën innemen, wat kan betekenen dat u weer aankomt. Zelfs als u stopt met het innemen van Ozempic, moet u ervoor blijven zorgen dat u voldoende blijft bewegen en gezond eet. (Bron: medicines.org.uk)

Wat zijn de bijwerkingen en risico’s van Ozempic?

Voordat u besluit om een medicijn te gebruiken, is het belangrijk om bewust te zijn van de verschillende bijwerkingen en risico’s. In het algemeen kunnen alle medicijnen, of ze nu op recept of vrij verkrijgbaar zijn, ook bijwerkingen en risico’s met zich meebrengen. Dit is ook het geval met Ozempic. We hebben hier een aantal van deze bijwerkingen voor u op een rijtje gezet:

 • misselijkheid
 • diarree
 • braken
 • buikpijn

Patiënten hebben meestal vooral de eerste paar dagen van het gebruik last van deze bijwerkingen. Zodra het lichaam gewend is geraakt aan de werkzame stof, verdwijnen de bijwerkingen meestal weer. U vindt een volledige lijst van de verschillende bijwerkingen in de bijsluiter van Ozempic. (Bron: e-compendium.be)

Welke alternatieven zijn er voor Ozempic?

Ozempic kan ook door artsen worden voorgeschreven aan patiënten die willen afvallen. Ozempic staat al over de hele wereld bekend om zijn successen op het gebied van gewichtsverlies. De werkzame stof semaglutide zorgt ervoor dat u minder honger heeft, de maag langzamer geleegd wordt en er automatisch minder calorieën opgenomen worden. Dit betekent dat u ook met Ozempic kunt afvallen.

Sinds juli 2023 hebben patiënten met overgewicht nu ook de mogelijkheid om af te vallen met het alternatief Wegovy. Dit medicijn is goedgekeurd voor gewichtsverlies. Wegovy bevat dezelfde werkzame stof semaglutide als Ozempic. Wegovy bevat echter een hogere dosering van dit actieve ingrediënt. Net als Ozempic moet Wegovy ook één keer per week onder de huid geïnjecteerd worden. Ook wordt de dosering van Wegovy altijd geleidelijk verhoogd, net zoals Ozempic. De hoogste dosering van Wegovy is 2,4 mg. Met Wegovy kunt u gemiddeld 15% van uw lichaamsgewicht verliezen. U zult dit gewicht meestal verliezen na 68 weken gebruik. Zoals al vermeld, is het ook erg belangrijk dat u tijdens het gebruik van Wegovy een evenwichtig dieet aanhoudt. Artsen raden u ook aan om tijdens de behandelingsperiode voldoende te bewegen om zo succesvol mogelijk gewicht te verliezen. Wegovy kost tussen de 40 en 80 euro per week.

Kan ik afvallen met Ozempic zonder mijn dieet te veranderen?

Artsen zijn van mening dat het niet mogelijk is om af te vallen met Ozempic zonder een verandering in het dieet.

Ozempic is een effectief medicijn dat wordt ingenomen om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Ozempic wordt al vele jaren voorgeschreven aan patiënten die aan diabetes type 2 lijden. Het is wel belangrijk te onthouden dat Ozempic geen wondermiddel is. Als u wilt dat uw diabetes succesvol behandeld wordt, dan moet u ook aandacht besteden aan het behouden van een gezond dieet en voldoende lichaamsbeweging. Alleen dan is er een kans dat u uw gezondheid weer onder controle krijgt. Artsen raden patiënten alleen aan om Ozempic in te nemen als onderdeel van een gezonde levensstijl. Uw arts kan u ook voedingsadviezen geven.

Kies voor een evenwichtig dieet. Eet genoeg fruit en groenten en probeer overmatige suikerinname te vermijden. Verhoog uw lichaamsbeweging door bijvoorbeeld de trap in plaats van de lift te nemen. Dit zijn eenvoudige dingen die uw leven snel kunnen veranderen.

Ozempic – conclusie

Ozempic is alleen op recept verkrijgbaar en wordt door artsen voorgeschreven aan patiënten met type 2-diabetes. Het kan echter ook off-label gebruikt worden. In dat geval wordt Ozempic uitsluitend gebruikt om af te vallen. Met Ozempic zult u binnen de eerste paar weken resultaten zien. De medicatie bevat de werkzame stof semaglutide en moet één keer per week gebruikt worden. Het wordt gemakkelijk met de voorgevulde pen geïnjecteerd. Aangeraden wordt om Ozempic in uw buik, dij of bovenarm te injecteren. Het is gemakkelijk thuis te gebruiken.

Ozempic is verkrijgbaar in 3 verschillende doseringen. U begint met de laagste dosering en verhoogt deze dan langzaam om mogelijke risico’s en bijwerkingen te vermijden. U kunt Ozempic rechtstreeks bij online apotheken kopen.

Dienstverlening NutalPro

NutalPro - Een flexibele dienstverlening

Ozempic – vragen en antwoorden

Kan Ozempic u echt helpen afvallen?

Het medicijn werd oorspronkelijk op de markt gebracht voor de behandeling van diabetes type 2. Het werd echter al snel duidelijk dat dit medicijn ook zeer geschikt is voor gewichtsverlies. Het kan bijvoorbeeld off-label voor gewichtsverlies worden voorgeschreven.

Nee, Ozempic is alleen op recept verkrijgbaar. Zowel in Nederland, België als in de rest van de EU is het alleen op recept verkrijgbaar. (Bron: Medicijndokter.com) Het valt onder de Nederlandse geneesmiddelenwet. Als u het geneesmiddel Ozempic zonder recept aangeboden krijgt, dan heeft u te maken met een illegale leverancier. Zowel de leverancier als de koper kunnen in Nederland strafrechtelijk vervolgd worden.

U kunt in slechts een paar stappen online een recept krijgen. U hoeft hiervoor niet naar een arts. Kies een onlinebehandeling waarbij u een gezondheidsvragenlijst invult. Hier moet u antwoorden geven over uw gezondheid, uw medische geschiedenis en uw ziekte. De arts zal de antwoorden uit de vragenlijst gebruiken om te besluiten of u een recept voor het geneesmiddel Ozempic kunt krijgen. Zo bespaart u zich dus ook een bezoek aan uw huisarts.

Online apotheken bieden u veel verschillende en vooral eenvoudige betaalmethoden. U kunt bijvoorbeeld e-wallets zoals PayPal gebruiken. Veel online apotheken bieden ook betaling op rekening of via bankoverschrijving aan. Natuurlijk is het ook mogelijk om de gewenste medicijnen met VISA, Mastercard of creditcard te betalen.

Ja, daar hoeft u zich geen zorgen over te maken. Als u voor een erkende online apotheek kiest, hoeft u zich helemaal geen zorgen te maken over veiligheid of legaliteit. Online apotheken zijn in Nederland geautoriseerd. Er zijn hier EU-gecertificeerde artsen die ook gecertificeerd zijn om online recepten voor patiënten uit te schrijven.

Als u Ozempic al gebruikt, maar toch nog vragen heeft of last krijgt van bijwerkingen, kunt u te allen tijde contact opnemen met een online apotheek. Het voordeel hiervan is dat de online artsen 24/7 voor u beschikbaar zijn.

Nee, Ozempic mag niet gebruikt worden tijdens de zwangerschap. Als u tijdens het gebruik van Ozempic zwanger raakt, kunt u het beste een arts raadplegen. Vaak moet u dan stoppen met het gebruik van Ozempic.

U moet Ozempic elke dag gebruiken. Voor een optimaal effect gebruikt u de medicatie elke dag op hetzelfde tijdstip. Zo profiteert u van de volle werking.

Als u vergeet om Ozempic in te nemen, kunt u het nog 4 uur na de gemiste tijd innemen. Als deze tijd al verstreken is, wacht dan tot de volgende dag om de volgende dosis te gebruiken. U mag in geen geval 2 doses tegelijkertijd innemen, dit kan tot ernstige bijwerkingen leiden.

Ozempic is een medicijn dat zeer geschikt is voor een langdurige behandeling. Uw arts zal beslissen hoe lang u Ozempic precies moet gebruiken.

Disclaimer: medische inhoud

Het is niet toegestaan ​​dat de inhoud wordt gebruikt voor behandeling en advies. De medische inhoud mag in geen enkel geval worden gebruikt om zelfdiagnose of zelfbehandeling uit te voeren.