Koop Mounjaro om obesitas te behandelen

Als het gaat om afvallen en het behouden van een gezond gewicht, lijkt het eerst eenvoudig. Echter, voor degenen die meerdere pogingen hebben ondernomen om gewicht te verliezen en het vervolgens te behouden, begrijpen dat dit een aanzienlijke uitdaging is. Mensen met obesitas die moeite hebben om op eigen kracht af te vallen, kunnen baat hebben bij het gebruik van medicatie, zoals Mounjaro, een effectieve optie voor gewichtsverlies.

Mounjaro vertoont vergelijkbare effecten als Saxenda en Wegovy, waarbij het de eetlust reguleert. Door Mounjaro in te nemen, ervaart u verminderde trek, geen onbedwingbare eetlust meer en een langer aanhoudend verzadigd gevoel. Deze effecten kunnen aanzienlijk bijdragen aan uw gewichtsverliesinspanningen. Meer informatie over Mounjaro wordt in dit artikel besproken.

Ervaar meer

Waar kan ik het geneesmiddel Mounjaro kopen?

Als u het product wilt kopen, neem dan rechtstreeks contact op met de online apotheek. Hier zijn veel ervaren artsen beschikbaar die u kunnen begeleiden tijdens uw behandeling met Mounjaro. Voordat u het geneesmiddel Mounjaro kunt bestellen, moet u echter eerst online een gezondheidsvragenlijst invullen. Naast uw leeftijd en gezondheidstoestand is het belangrijk dat u ook alle medicijnen opgeeft die u op dit moment gebruikt. Zo kan de arts eventuele bijwerkingen vóór de toepassing uitsluiten. Als er geen risico’s zijn, zal de online arts een recept voor u uitschrijven. U kunt dit recept vervolgens direct in de online apotheek inwisselen.

Let er bij het kopen van medicijnen bij online apotheken altijd op dat er leveranciers zijn die namaakmedicijnen verkopen. Dit is een illegale aankoop. Dit kan ook uw gezondheid in gevaar brengen. De meeste vervalsingen hebben ook geen werkzame bestanddelen. Deze medicijnen worden onder dezelfde naam verkocht, maar u hoeft geen recept te kunnen laten zien.

Drie online apotheken:

NutalPro

Online apotheken Nederland:

Online apotheek België:

Hoeveel kost het medicijn Mounjaro?

In de VS ligt de prijs rond de USD 1.000 (ongeveer 1000 euro) voor één dosis. In de meeste gevallen zullen de kosten in Nederland echter veel lager zijn, net als bij andere medicijnen. Zie hieronder de kosten voor Mounjaro:

 • Mounjaro, 0,5 ml injectievloeistof 10 mg/ml) – € 102,05
 • Mounjaro, 0,5 ml injectievloeistof 15 mg/ml – € 102,05
 • Mounjaro, 0,5 ml injectievloeistof 20 mg/ml – € 102,05
 • Mounjaro, 0,5 ml injectievloeistof 25 mg/ml – € 102,05
 • Mounjaro, 0,5 ml injectievloeistof 30 mg/ml – € 102,05
 • Mounjaro, 0,5 ml injectievloeistof 5 mg/ml – € 102,05

(Bron: farmacotherapeutischkompas.nl)

De stappen voor het kopen van Mounjaro

Kopen in de online apotheek is eenvoudig. U hoeft maar een paar stappen uit te voeren om te bestellen. Daarna hoeft u slechts 1 tot 2 werkdagen te wachten, afhankelijk van de besteloptie die u heeft gekozen, totdat u het medicijn thuis ontvangt:

 • Vind het geneesmiddel dat u wilt.
 • Neem online contact op met een arts.
 • Kies een behandeling online.
 • Vul de gezondheidsvragenlijst in.
 • Ontvang het recept.
 • Selecteer een betalingsoptie en betaal.
 • Laat de medicijnen naar het gewenste adres sturen.

Hoe kan ik in de online apotheken betalen?

Online apotheken bieden u verschillende betalingsmogelijkheden. Deze kunnen echter enigszins verschillen afhankelijk van de online apotheek. Wij hebben enkele van de opties die de meeste online apotheken aanbieden voor u samengevat:

 • factuur (met Klarna)
 • PayPal
 • vooruitbetaling
 • creditcard (MasterCard, Visa, American Express of andere)
 • automatische incasso

U kunt zelf beslissen welke betalingsoptie voor u het beste is.

Mounjaro

De belangrijkste feiten over Mounjaro in het kort:

Wat voor soort medicijn is Mounjaro?

Mounjaro is een receptplichtig medicijn dat is goedgekeurd voor de behandeling van type 2-diabetes. Voordat u met de behandeling begint, heeft u een recept van een arts nodig. De werkzame stof in Mounjaro is tirzepatide, die de afgifte van insuline stimuleert. Hierdoor kan het de bloedsuikerspiegel reguleren en verbeteren.

Het medicijn wordt geleverd in een voorgevulde pen, waarmee u het zelf onder de huid moet injecteren. Mounjaro vereist wekelijkse injecties, en artsen adviseren patiënten om gedurende de behandeling ook gezond te eten en voldoende te bewegen.

Is Mounjaro geschikt om af te vallen?

Het medicijn Mounjaro is tot nu toe alleen goedgekeurd voor de behandeling van patiënten met type 2-diabetes. Dit zou echter binnenkort moeten veranderen. Er zijn al verschillende onderzoeken die aantonen dat mensen meerdere kilo’s zijn afgevallen met Mounjaro.(Bron: bodyclinic.nl) Het heeft ook een zeer goed effect op de bloedsuikerspiegel. In sommige gevallen kunt u het medicijn voorgeschreven krijgen voor off-label gebruik. U moet echter weten dat artsen dit zelden doen, omdat Mounjaro niet in grote hoeveelheden verkrijgbaar is, waardoor het risico bestaat dat er niet genoeg van het medicijn beschikbaar is voor mensen met diabetes.

Het actieve ingrediënt tirzepatide, dat in Mounjaro zit, wordt in veel onderzoeken uitgebreid getest om te zien hoe het effect heeft op patiënten met overgewicht. Eerst moet zeker worden gesteld dat Mounjaro ook veilig te gebruiken is voor patiënten die bijvoorbeeld geen diabetes hebben. Als dit bevestigd wordt, hoeven we zeker niet lang meer te wachten voordat Mounjaro eindelijk goedgekeurd wordt voor patiënten met overgewicht of obesitas.

Als u echt wilt afvallen, kunt u ook kiezen voor alternatieven zoals Saxenda of Wegovy. De beste manier om dit te doen is door direct contact op te nemen met een online arts. Nadat zij een online behandeling bij u hebben uitgevoerd, kunnen zij beslissen welke medicatie voor u het meest geschikt is om af te vallen.

Voor wie is medicatie voor gewichtsverlies geschikt?

Deze vraag is van essentieel belang. Medicijnen die door artsen worden voorgeschreven om af te vallen, zijn uitsluitend bedoeld voor mensen met overgewicht, wat betekent dat een medische noodzaak vereist is voor een recept. Deze medicatie is beschikbaar voor mensen met een BMI van minstens 30, maar ook voor degenen met een BMI van 27 die lijden aan ziekten als gevolg van overgewicht, zoals hoge bloeddruk.

Bereken nu uw BMI*

75 kg
0 kg
200 kg
180 cm
0 cm
250 cm

Uw persoonlijke BMI

[gender]*([weight]/(([height]/100)*([height]/100)))
Ondergewicht
Goed
Zwaarlijvig

*Meer info: BMI calculator

Hoe werkt het medicijn Mounjaro?

Mounjaro bevat het actieve bestanddeel tirzepatide, behorend tot de groep incretinemimetica. Het bootst de werking na van de lichaamseigen hormonen GIP en GLP-1, die vrijkomen in de darmen na het eten. De effecten van deze hormonen en hun medicinale equivalenten omvatten onder andere:

 • verhoogde insulineproductie;
 • verbeterde respons van lichaamscellen op insuline;
 • vertraagde maaglediging, wat resulteert in een langer vol gevoel;
 • verminderde eetlust, wat leidt tot minder voedselinname en automatisch gewichtsverlies;
 • aanzienlijke verbetering van de bloedsuikerspiegel op korte termijn.

In tegenstelling hiermee bootst het werkzame bestanddeel semaglutide, aanwezig in medicijnen zoals Wegovy, slechts één hormoon na. Onderzoek toont aan dat dit bestanddeel effectief gewichtsverlies kan bevorderen, waarbij patiënten doorgaans tussen de 26 en 40 weken tot 8 kg kunnen verliezen, afhankelijk van de dosering.

Hoe moet ik het geneesmiddel Mounjaro gebruiken?

Het medicijn Mounjaro kan direct thuis worden gebruikt. Mounjaro is een oplossing voor injectie die kan worden gebruikt door patiënten met diabetes. De injectie moet één keer per week door de patiënt worden toegediend. Het kan in de buik, bovenarmen of dijen worden toegediend. Het is raadzaam om altijd met de laagste dosering te beginnen. Uw arts zal deze dosering dan langzaam verhogen. Deze langzame verhoging moet ervoor zorgen dat de bijwerkingen zoveel mogelijk beperkt worden.

Welke dosering van Mounjaro is de juiste?

Mounjaro is verkrijgbaar in verschillende doseringen. Over het algemeen moet u de instructies van uw arts op dit gebied precies opvolgen. Uw arts zal u vertellen met welke doseringssterkte u moet beginnen. De fabrikant raadt altijd aan om met de laagste dosering te beginnen. Dit is Mounjaro 2,5 mg. Als u Mounjaro 2,5 mg gedurende 4 weken regelmatig heeft gebruikt en de medicatie goed verdraagt, zal de arts de dosering verhogen. Belangrijk: Verhoog de dosering niet op eigen houtje; dit mag alleen door uw arts worden geregeld. De dosering zal regelmatig worden verhoogd, meestal na 4 weken. De hoogste dosering is 15 mg. Als u deze dosering heeft bereikt, blijft u deze nog enkele weken innemen. Mounjaro 15 mg mag in geen geval per week overschreden worden.

Als u bijwerkingen krijgt en deze langer dan 14 dagen aanhouden, is het mogelijk dat u Mounjaro niet kunt verdragen. Neem in dit geval contact op met uw arts. Deze kan u een ander medicijn voorschrijven of de dosering verlagen. Er zijn al veel ervaringen met Mounjaro waaruit blijkt dat bijwerkingen zeer zeldzaam zijn. In de regel is Mounjaro een medicijn dat door de meeste gebruikers zeer goed verdragen wordt.

Welke bijwerkingen kunnen optreden met Mounjaro?

Als u Mounjaro gebruikt, moet u er ook rekening mee houden dat er bijwerkingen kunnen optreden. Hoewel gebruikers zelden last hebben van bijwerkingen, is het mogelijk dat deze optreden. Veel voorkomende bijwerkingen die kunnen optreden zijn bijvoorbeeld:

 • misselijkheid
 • diarree
 • braken
 • constipatie
 • geen trek

Deze bijwerkingen worden meestal als zeer mild gecategoriseerd. Uit de ervaring met Mounjaro blijkt dat slechts enkele patiënten die Mounjaro hebben gebruikt ook last hebben gehad van bijwerkingen. De fabrikant Eli Lilly waarschuwt echter ook voor ernstige bijwerkingen, hoewel deze tijdens het gebruik zelden optreden. De ernstige bijwerkingen zijn bijvoorbeeld:

 • hypoglykemie
 • nierfalen
 • schildkliertumoren
 • pancreatitis

Als er mensen in uw familie zijn die bijvoorbeeld schildklierkanker hebben, raadt de fabrikant u aan om Mounjaro niet te gebruiken. (Bron: ziektevrijleven.nl)

Zijn er Mounjaro alternatieven?

Ja, u kunt ook een ander medicijn voorgeschreven krijgen om af te vallen of om diabetes type 2 te behandelen als u bijvoorbeeld Mounjaro niet verdraagt. Vooral de Nederlandse markt biedt een groot aantal geneesmiddelen voor patiënten met diabetes. Deze medicijnen hebben een soortgelijke werking als Mounjaro. Een zeer populair medicijn is bijvoorbeeld Ozempic. Dit is een medicijn dat de werkzame stof semaglutide bevat, een actief ingrediënt dat over de hele wereld bekend staat om zijn hulp bij gewichtsverlies. Een ander populair medicijn is Victoza met het actieve ingrediënt liraglutide, wat ook een perfect alternatief is voor Mounjaro. U moet er echter rekening mee houden dat de verkrijgbaarheid van dit medicijn vaak een probleem is. Dit komt omdat artsen incretinemimetica heel vaak voorschrijven als off-label gebruik. Dit betekent dat artsen deze medicijnen niet alleen voorschrijven aan diabetici, maar ook aan mensen met overgewicht die willen afvallen.

Een tip van ons: Als u op zoek bent naar een medicijn om u te helpen met afvallen, raden wij u aan te kiezen voor een medicijn dat speciaal voor dit doel is ontwikkeld. Er zijn in Nederland al verschillende afslankmedicijnen verkrijgbaar die zijn goedgekeurd voor gewichtsverlies en tegelijkertijd een ideaal alternatief zijn voor het medicijn Mounjaro.

Saxenda

Saxenda heeft al bewezen zeer geschikt te zijn voor mensen die willen afvallen. Saxenda is ook een medicijn dat één keer per week onder de huid wordt geïnjecteerd. Wanneer u het gebruikt, moet u ervoor zorgen dat u een specifieke dag kiest, zoals zaterdag. Injecteer uzelf dan elke zaterdag met het medicijn. Het hongergevoel wordt perfect verminderd door Saxenda in te nemen, terwijl tegelijkertijd het verzadigingsgevoel toeneemt. Over het algemeen melden patiënten die Saxenda hebben gebruikt dat ze zich veel minder hongerig voelden tijdens de gebruiksperiode. Het geneesmiddel Saxenda is ook in Nederland receptplichtig en kan daarom alleen met een recept in online apotheken worden gekocht.

Orlistat

Orlistat is geen geneesmiddel dat geïnjecteerd moet worden. Dit medicijn is verkrijgbaar in tabletvorm en kan direct doorgeslikt worden. Orlistat is een actief ingrediënt dat bijvoorbeeld in Xenical zit. Dit medicijn voorkomt dat het lichaam vet verteert. Over het algemeen betekent dit dat er minder vetten en calorieën door het lichaam worden opgenomen.

Dienstverlening NutalPro

NutalPro - Een flexibele dienstverlening

Mounjaro – vragen en antwoorden

Welke alternatieven zijn er voor Mounjaro?

Als u op zoek bent naar een alternatief doordat u bijvoorbeeld Mounjaro niet kunt verdragen, zijn er ook medicijnen zoals Victoza of Ozempic verkrijgbaar. Wel moet u er rekening mee houden dat deze medicijnen off-label worden voorgeschreven. De verkrijgbaarheid van de medicijnen is vaak een probleem. Als u wilt afvallen zijn er verschillende medicijnen beschikbaar, vraag uw arts om advies voordat u een keuze maakt.

Mounjaro wordt voorgeschreven aan patiënten met diabetes type 2. Dit medicijn bevat de werkzame stof tirzepatide, dat verantwoordelijk is voor het gewichtsverlies. Tot op heden is het medicijn echter nog niet goedgekeurd voor gewichtsverlies. Als u aan obesitas lijdt, kan uw arts u een ander medicijn voorschrijven.

Dit medicijn wordt via een injectie onderhuids toegediend. U kunt de medicatie in de onderbuik, bovenarm of dij injecteren. De injectie kan ongeacht het tijdstip van de dag toegepast worden. Het maakt ook niet uit of u Mounjaro met of zonder maaltijd inneemt. Zorg er wel voor dat u de injectieplaats bij elke dosis verandert om huidirritatie te voorkomen.

Het medicijn Mounjaro is toegestaan in Nederland en België. Artsen schrijven het echter alleen voor aan patiënten met diabetes type 2. Zelfs als het medicijn is toegelaten, betekent dit niet dat u het al in Nederland kunt kopen. Veel mensen wachten tot het medicijn eindelijk in Nederland te bestellen is.

Als u wilt afvallen, kunt u uit verschillende medicijnen kiezen. Medicijnen voor gewichtsverlies zijn verkrijgbaar in de vorm van tabletten of injecties. Medicijnen zoals Mounjaro, die de werkzame stof tirzepatide bevatten, zorgen ervoor dat het hongergevoel vermindert. Er zijn ook medicijnen die de werkzame stof orlistat bevatten. Deze werkzame stof vermindert de opname van vet dat uw lichaam binnenkrijgt. Al deze medicijnen zorgen ervoor dat u minder calorieën binnenkrijgt. Het is wel belangrijk om te weten dat deze medicijnen die geschikt zijn voor gewichtsverlies vaak alleen op recept verkrijgbaar zijn bij online apotheken.

Als Mounjaro u door een online aanbieder zonder recept wordt aangeboden, dan is dit meestal een vervalst product. Deze namaak medicijnen bevatten de werkzame stoffen niet. De ingrediënten in deze producten zijn ook onbekend en er kunnen bij gebruik ernstige bijwerkingen optreden. Het geneesmiddel Mounjaro is in Nederland receptplichtig. Als het zonder recept wordt aangeboden, dan is dit een illegale verkoop.

De eerste vraag die u uzelf moet stellen is waar u het medicijn gekocht heeft. Als u Mounjaro online wilt bestellen, moet u zorgen dat u uitsluitend legale en officiële websites gebruikt. Koop het medicijn alleen bij online apotheken die om een recept vragen. Als u Mounjaro aangeboden krijgt zonder recept, moet u ervan uitgaan dat het om een namaakproduct gaat.

Als u Mounjaro in Nederland of België wilt kopen, dan zijn hier de online apotheken en lokale apotheken beschikbaar. Online apotheken bieden u verschillende medicijnen aan om af te vallen, waaronder ook het medicijn Mounjaro. Als u besluit om uw medicatie bij een online apotheek te kopen, hoeft u geen arts te bezoeken, wat u veel tijd kan besparen. Een gecertificeerde arts kan direct online een geschikt recept voor Mounjaro voor u uitschrijven.

Disclaimer: medische inhoud

Het is niet toegestaan ​​dat de inhoud wordt gebruikt voor behandeling en advies. De medische inhoud mag in geen enkel geval worden gebruikt om zelfdiagnose of zelfbehandeling uit te voeren.