Koop Saxenda op recept van een online arts

U kunt afvallen met Saxenda. Het is echter geen vervanging voor een gezond dieet en voldoende lichaamsbeweging. Saxenda in combinatie met een gezonde leefstijl zal u helpen om een paar kilo af te vallen.

Ervaar meer

Saxenda online kopen – waar u op moet letten

Als u Saxenda online wilt bestellen, moet u een gerenommeerde online apotheek kiezen. Een vergelijking kan u helpen om snel een geschikte en gerenommeerde online apotheek te vinden. Zorg ervoor dat u geen dubieuze aanbieders tegenkomt wanneer u een medicijn wilt bestellen. Saxenda is alleen verkrijgbaar bij erkende apotheken met een recept, omdat het in Nederland alleen op recept verkrijgbaar is.

Drie online apotheken:

NutalPro

Online apotheken Nederland:

Online apotheek België:

Behandeling met Saxenda

Een product kopen – de individuele stappen

Door Saxenda online te bestellen, kunt u van een eenvoudige aankoop profiteren. Hoe je Saxenda in de online apotheek kunt bestellen hebben we hier stapsgewijs samengevat:

Onlinebehandeling aanvragen

Ten eerste wordt u aangeraden om een online behandeling aan te vragen. Uw arts zal u hierbij een gezondheidsvragenlijst geven. De arts zal u vervolgens een recept geven, dat u direct bij de online apotheek kunt inwisselen voor de medicatie.

Recept uploaden

Als u een recept voor Saxenda heeft ontvangen van een online arts in de online apotheek, hoeft u nu alleen nog maar het recept te fotograferen of te scannen om het vervolgens te kunnen uploaden. Het is belangrijk dat het recept volledig op de foto of scan wordt weergegeven. Het is ook mogelijk dat de online arts die het recept heeft uitgeschreven, het direct doorstuurt naar een partnerapotheek.

Vul het bestelformulier in!

Zodra het recept is geüpload, hoeft u alleen nog maar het bestelformulier in te vullen. Hier kunt u ook de betalingsoptie selecteren. Online apotheken bieden hun klanten meestal verschillende opties voor de betaling.

Verzending van de medicatie

Zodra u alles heeft ingevuld, wordt de medicatie direct vanuit de online apotheek verzonden. U kunt ook kiezen uit verschillende bezorgopties. De standaardlevering duurt meestal 1 tot 2 werkdagen. Als u de medicijnen extra snel wilt ontvangen, kunt u kiezen voor expreslevering en worden de medicijnen vaak binnen 24-uur geleverd.

Hoeveel kost het geneesmiddel Saxenda?

De prijzen van Saxenda kunnen enigszins variëren. Als u bijvoorbeeld besluit om Saxenda bij een online apotheek te kopen, profiteert u vaak van speciale aanbiedingen. Als u bijvoorbeeld pennen wilt bestellen, kunt u vaak van scherpere prijzen profiteren. Wij hebben hier een lijst met geschatte Saxenda prijzen voor u samengesteld:

 • 3 pennen (59,73 euro per pen) – samen – € 179,21
 • 5 pennen (58,23 euro per pen) – samen – € 291,15

Dit komt neer op een bedrag van ongeveer € 2600 per jaar. (Bron: zorginstituutnederland.nl)

Saxenda

De belangrijkste feiten over Saxenda:

Wat is Saxenda?

Saxenda kan u helpen gewicht te verliezen. Het is een medicijn met de werkzame stof liraglutide, dat sinds 2014 is toegestaan in Europa. (Bron: Fda.gov) Liraglutide is een GLP1-receptoragonist en moet elke dag op hetzelfde tijdstip onder de huid worden geïnjecteerd om voor gewichtsverlies te zorgen. Het geneesmiddel Saxenda wordt geleverd als een injectieklare pen. Dit betekent dat de dosering al klaar is en dat u de medicatie alleen nog maar zelf hoeft in te spuiten.

De werkzame stof liraglutide lijkt op de werkzame stof semaglutide, die in de geneesmiddelen Wegovy en Ozempic zit. Onderzoeken hebben aangetoond dat Saxenda minder effectief is dan Wegovy en Ozempic. Patiënten konden met Saxenda gemiddeld 6,4% van hun lichaamsgewicht per jaar verliezen, terwijl patiënten die semaglutide gebruikten meer dan 15% van hun lichaamsgewicht verloren.

Als u Saxenda wilt gebruiken, moet u er rekening mee houden dat het u alleen kan helpen gewicht te verliezen als u tegelijkertijd ook uw eetpatroon aanpast. Lichaamsbeweging en een gebalanceerd dieet zijn essentieel als u wilt afvallen met Saxenda. In onderzoeken konden patiënten die gezond aten en voldoende lichaamsbeweging namen, drie keer zoveel gewicht verliezen als gemiddeld in een jaar met het medicijn.

Wie kan Saxenda gebruiken?

Saxenda is bedoeld voor mensen met ernstig overgewicht. (Bron: zorginstituutnederland.nl). Saxenda is in Europa ook toegestaan voor kinderen vanaf 12 jaar. Over het algemeen wordt Saxenda door artsen aan patiënten voorgeschreven met:

 • een BMI van meer dan 30, dit wordt al obesitas genoemd;
 • een BMI van meer dan 27, en tegelijkertijd lijden aan ziekten die veroorzaakt worden door overgewicht. Dit kunnen verhoogde bloedlipideniveaus, hoge bloeddruk of diabetes zijn.

Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven mogen de medicatie niet gebruiken. Hetzelfde geldt voor patiënten ouder dan 75 jaar. Mensen met een verminderde nier- of leverfunctie mogen Saxenda ook niet gebruiken.

De behandeling met Saxenda mag alleen onder medisch toezicht worden uitgevoerd. Saxenda wordt door de meeste patiënten zeer goed verdragen. Aan het begin van de behandeling wordt altijd de laagste dosering gebruikt, deze wordt vervolgens langzaam door de arts wordt verhoogd. Deze geleidelijke verhoging wordt gebruikt om verschillende soorten bijwerkingen en risico’s te voorkomen. In de loop van de volgende week wordt de dosering verhoogd tot de maximale dosering.

Bereken nu uw BMI*

75 kg
0 kg
200 kg
180 cm
0 cm
250 cm

Uw persoonlijke BMI

[gender]*([weight]/(([height]/100)*([height]/100)))
Ondergewicht
Goed
Zwaarlijvig

*Meer info: BMI calculator

Wat is het effect van Saxenda?

Saxenda heeft over het algemeen een zeer snelle werking. Het medicijn werkt door uw eetlust te verminderen en het verzadigd gevoel na een maaltijd te verhogen. Bovendien zorgt het innemen van Saxenda er ook voor dat u langer een vol gevoel heeft, waardoor u automatisch minder honger zult hebben, zo krijgt u ook minder calorieën binnen. Deze effecten van Saxenda zorgen er ook voor dat u kunt afvallen. Hoe het precies werkt wordt hieronder uitgelegd:

 • De werkzame stof liraglutide lijkt op het lichaamseigen hormoon GLP-1, dat in de darm vrijkomt na een maaltijd. Het hormoon GLP-1 zorgt ervoor dat de maaglediging wordt vertraagd. Dit hormoon werkt zowel in de hersenen als in de darmen. In de hersenen zorgt dit hormoon ervoor dat het verzadigings- en hongergevoel gereguleerd wordt. Liraglutide bootst dit proces na. Deze werkzame stof wordt veel langzamer door ons lichaam afgebroken dan het lichaamseigen hormoon, en dat is precies wat verantwoordelijk is voor de eerder benoemde effecten.
 • Het medicijn Saxenda wordt ook voorgeschreven aan patiënten met diabetes of een verhoogde bloedsuikerspiegel. Het gebruik van liraglutide stimuleert de alvleesklier om meer insuline af te geven wat de bloedsuikerspiegel laat dalen.

Om Saxenda zo goed mogelijk te laten werken is het belangrijk dat u dit medicijn elke dag op hetzelfde tijdstip gebruikt.

Hoe wordt Saxenda gebruikt?

Het injecteren van Saxenda is meestal eenvoudig en kunt u zelf thuis uitvoeren. Vóór de eerste injectie zal de arts u de stappen in detail uitleggen. Bij het gebruik van Saxenda is het belangrijk dat u de medicatie precies zo gebruikt als uw arts heeft voorgeschreven. Het is ook belangrijk dat u zich aan de voorgeschreven doseringen houdt om mogelijke bijwerkingen of risico’s te voorkomen.

Hoe moet ik de Saxenda injectie voorbereiden?

Voorbereiding is het allerbelangrijkste bij het gebruik van Saxenda. Het is belangrijk om voor elke injectie met Saxenda een nieuwe naald te gebruiken. Deze mag niet verbogen of beschadigd zijn. De dop van de pen moet aan het begin verwijderd worden. U kunt de Saxenda oplossing door het kijkvenster in de injectiepen bekijken. Controleer of deze kleurloos en helder is. Als de oplossing troebel lijkt, mag de pen niet meer gebruikt worden.

Pak nu de naald, trek het lipje van het papier naar beneden en plaats de naald op de Saxenda pen. Druk nu op de pen totdat de naald stevig op zijn plaats zit. De dop van de naald aan de buitenkant moet worden verwijderd. Gooi deze dop niet weg, maar bewaar hem voor later.

De binnenste naaldkap moet nu worden verwijderd. Deze kunt u weggooien. Mogelijk ziet u nu een druppel vloeistof op de naald, dit is volkomen normaal. Controleer nu de stroom van de medicatie als het een nieuwe pen is. De ring aan het uiteinde van de pen moet vervolgens gedraaid worden. Draai aan de ring totdat het controlesysteem een lange lijn en 2 stippen weergeeft.

Houd de pen nu stevig met 2 vingers vast en zorg ervoor dat de naald naar boven wijst. Druk nu met uw duim op de knop aan het uiteinde van de pen. Houd de knop ingedrukt totdat “0” op het display verschijnt.

De ring moet gedraaid worden totdat de juiste dosering zichtbaar is. U kunt uzelf nu injecteren met de Saxenda medicatie.

Waar moet Saxenda worden geïnjecteerd?

Saxenda wordt het best aan de voorkant van de dij, bovenarm of buik geïnjecteerd worden. U voelt hooguit een prikje. Bij juist gebruik zult u absoluut geen pijn voelen. Zorg er wel voor dat u niet in de aderen of spieren injecteert. Nadat u zichzelf met de naald heeft geïnjecteerd, moet u er ook voor zorgen dat u de naald er niet meteen weer uittrekt, maar een paar seconden onder de huid laat zitten. Artsen raden u aan om langzaam tot 6 te tellen en dan de naald er weer uit te trekken. Als u na het aanbrengen een druppel Saxenda vloeistof ziet, is dit volkomen normaal. U hoeft zich hierover geen zorgen te maken. Als de oplossing er echter uitvloeit na de injectie, betekent dit dat u niet de juiste dosering heeft toegediend. Als u zich in deze situatie bevindt, is het raadzaam om een arts te raadplegen.

Welke doseringen Saxenda zijn er?

Saxenda is verkrijgbaar in verschillende doseringen. Zoals al vermeld, begint u meestal met de laagste dosering en verhoogt u deze langzaam in de loop van de weken. In de meeste gevallen wordt de dosering elke 5 weken verhoogd. De Saxenda dosering mag alleen door uw arts verhoogd worden en niet door uzelf. Uw arts zal u precies vertellen hoeveel Saxenda u elke dag en elke week moet innemen. In de meeste gevallen krijgt u deze doseringsinstructies:

 1. week: 0,6 mg eenmaal daags
 2. week: 1,2 mg eenmaal daags
 3. week: 1,8 mg eenmaal daags
 4. week: 2,4 mg eenmaal daags
 5. week: 3,0 mg eenmaal daags

(Bron: e-compendium.be)

De dosering van 3,0 mg is de maximale dosering, die in geen geval overschreden mag worden. Uw arts zal beslissen hoe lang u de dosering van 3,0 mg kan gebruiken.

Op welke tijdstippen moet ik Saxenda gebruiken?

U kunt zelf bepalen op welke tijden u Saxenda wilt injecteren. De tijdstippen moeten bij uw levensstijl en schema passen. Het wordt wel aanbevolen om Saxenda elke dag op hetzelfde tijdstip in te nemen. De etenstijd hoeft niet met de Saxenda injectie te worden afgestemd.

Kunnen er bijwerkingen optreden bij het gebruik van Saxenda?

Over het algemeen is het bij alle medicijnen zo dat er verschillende bijwerkingen kunnen optreden. De ervaring met Saxenda leert echter dat dit medicijn door de meeste patiënten zeer goed verdragen wordt. Bijwerkingen komen slechts zelden voor. Als patiënten wel last hebben van bijwerkingen, treden deze meestal alleen op aan het begin van de behandeling. Deze bijwerkingen zijn ook vaak mild en verdwijnen na een paar dagen vanzelf. De reden waarom de dosering van Saxenda slechts heel langzaam wordt verhoogd, is om bijwerkingen zo veel mogelijk te voorkomen.

Veel voorkomende bijwerkingen van Saxenda zijn:

 • maagdarmklachten
 • misselijkheid
 • braken
 • constipatie
 • hoofdpijn

Zoals al vermeld, verdwijnen deze bijwerkingen in de meeste gevallen vanzelf. Het risico op galstenen is ook licht verhoogd door het gebruik van Saxenda. Deze bijwerkingen zijn echter tot op heden niet waargenomen bij patiënten.

Als u succesvol wilt afvallen, kunt u besluiten om Saxenda te gebruiken. U kunt Saxenda bestellen in de online apotheek. U kunt hier ook direct een geschikt e-recept krijgen. (Bron: apotheek.nl)

Dienstverlening NutalPro

NutalPro - Een flexibele dienstverlening

Saxenda – vragen en antwoorden

Is er een alternatief voor het geneesmiddel Saxenda?

Ja, er zijn verschillende alternatieven. Als u Saxenda om wat voor reden dan ook niet kunt verdragen, kunt u bijvoorbeeld ook kiezen voor Wegovy. Net als Saxenda is dit ook een medicijn dat met een injectiepen wordt ingediend. Het grootste verschil is dat Wegovy maar één keer per week onder de huid geïnjecteerd moet worden.

Nee, als u Saxenda bij een online apotheek wilt bestellen of bij een lokale apotheek wilt kopen, heeft u een recept nodig. Saxenda is een receptplichtig geneesmiddel dat u alleen kunt kopen als een arts u een geschikt recept geeft.

Ja, het is mogelijk om direct online een e-recept voor Saxenda te krijgen. U hoeft voor de behandeling alleen maar een gezondheidsvragenlijst in te vullen. Een arts van de apotheek zal deze vragenlijst online controleren. Aan de hand van uw antwoorden zal de arts beslissen of Saxenda voor u geschikt is. Als de arts vindt dat u geschikt bent voor de behandeling, krijgt u direct online een e-recept waarmee u de medicatie bij een partnerapotheek kunt bestellen.

Saxenda is een heldere, kleurloze vloeistof die u onder de huid moet injecteren met behulp van een voorgevulde pen. De pen is in verschillende doseringen verkrijgbaar. Uw arts zal u de juiste dosering voorschrijven.

Saxenda pen

Als u Saxenda gebruikt om af te vallen, is het belangrijk dat u tegelijkertijd een dieet volgt en meer beweegt. Uw arts kan u een dieet- en bewegingsprogramma voorschrijven dat op u is afgestemd.

Ja, bij de online apotheken kunt u kiezen uit verschillende verpakkingsgroottes. U kunt 1, 3 of zelfs 5 Saxenda pennen bestellen.

Saxenda is bedoeld voor mensen met overgewicht. Deze medicatie mag pas vanaf 18 jaar gebruikt worden. Als u een BMI van meer dan 30 hebt en aan obesitas lijdt, is Saxenda een goede keuze. Maar ook als u overgewicht heeft met een BMI van 27 of meer en hierdoor gezondheidsproblemen ervaart, kan uw arts u Saxenda voorschrijven.

De Saxenda medicatie moet in uw onderbuik, bovenarm of dij worden geïnjecteerd. Wissel de injectieplaatsen altijd af om huidirritatie te voorkomen.

U moet Saxenda zo lang gebruiken als uw arts heeft voorgeschreven. Als u de medicatie goed verdraagt kan het ook als een langdurige behandeling gebruikt worden.

Vaak zult u na een paar weken de eerste resultaten merken. Na 56 weken gebruik zou u ongeveer 5% van uw oorspronkelijke gewicht verloren moeten hebben. Het kan echter per gebruiker verschillen hoeveel gewicht u precies zult verliezen met het medicijn. Als u zich ook aan een gezond dieet en extra lichaamsbeweging houdt, kunt u met Saxenda zeer snel gewicht verliezen.

Bij online apotheken kunt u kiezen uit verschillende betalingsmogelijkheden. E-wallets zoals PayPal zijn ook hier beschikbaar. Maar er zijn ook Mastercard, VISA, betaling op rekening, iDeal en andere opties beschikbaar.

Het duurt tussen de 1 en 4 werkdagen voordat u het medicijn thuis ontvangt. Online apotheken bieden echter ook vaak expresbezorging aan, waarbij het medicijn de volgende dag al in huis is.

Disclaimer: medische inhoud

Het is niet toegestaan ​​dat de inhoud wordt gebruikt voor behandeling en advies. De medische inhoud mag in geen enkel geval worden gebruikt om zelfdiagnose of zelfbehandeling uit te voeren.