Kan ik afvallen met Smaglutide?

Semaglutide is over de hele wereld bekend. Zelfs beroemdheden zijn erin geslaagd om af te vallen met de werkzame stof Semaglutide. Dit medicijn is een echte doorbraak. Het is echter niet voor alle mensen met overgewicht die willen afvallen geschikt. De werkzame stof Semaglutide is bedoeld voor mensen met ernstig overgewicht of obesitas. Als u een groter gewichtsverlies wilt bereiken, is Semaglutide de beste optie. U kunt hier meer te weten komen over deze werkzame stof.

Ervaar meer

Wat is Semaglutide precies?

Semaglutide is een werkzame stof die kan helpen bij de behandeling van zowel diabetes als obesitas. Semaglutide wordt vaak uitsluitend voorgeschreven aan patiënten met ernstig overgewicht, niet aan mensen die slechts een paar kilo willen afvallen. Oorspronkelijk werd Semaglutide gebruikt om de bloedsuikerspiegel te verlagen. Men realiseerde zich echter al snel dat patiënten met Semaglutide gewicht verloren. Het duurde niet lang voordat het medicijn werd goedgekeurd als medicijn om af te vallen.

Semaglutide kan gekocht worden onder de handelsnamen Wegovy, Rybelsus en Ozempic. Deze medicijnen worden alleen voorgeschreven aan patiënten die lijden aan diabetes type 2. Als u op zoek bent naar een medicijn tegen gewichtsverlies met de werkzame stof Semaglutide, dan moet u Wegovy kiezen. Zowel Wegovy als Ozempic zijn verkrijgbaar als injectievloeistof. Dit betekent dat u deze medicijnen direct onder de huid moet injecteren. Rybelsus is daarentegen verkrijgbaar als tablet. Qua toepassing zijn tabletten voor veel patiënten gemakkelijker. Artsen schrijven Wegovy alleen voor als medicijn om af te vallen. Het is echter ook mogelijk dat uw arts u Rybelsus of Ozempic voorschrijft voor off-label gebruik als u wilt afvallen. Ongeacht welk van de 3 medicijnen u besluit te nemen zijn deze medicijnen alleen op recept verkrijgbaar bij online apotheken en lokale apotheken.

Semaglutide online - drie online apotheken:

NutalPro

Online apotheken Nederland:

Online apotheek België:

Is Semaglutide veilig?

Ja, de werkzame stof Semaglutide is als veilig geclassificeerd. Al wordt er over gesproken dat gebruik van Semaglutide enkele gevaren met zich mee kan brengen, omdat er aanzienlijke bijwerkingen kunnen optreden, is er over het algemeen niets om u zorgen over te maken. Tot nu toe hebben gebruikers alleen last gehad van milde bijwerkingen. De meeste gebruikers hebben daarentegen helemaal geen bijwerkingen gehad.

Bij alle medicijnen kunnen bijwerkingen optreden, dit is heel normaal. Doorgaans hoeft u zich hier weinig zorgen over te maken als u besluit Semaglutide te gebruiken.

Moet ik mijn dieet veranderen om af te vallen met Semaglutide?

Als u wilt afvallen met Semaglutide en de beste resultaten wilt behalen, is het verstandig om tegelijkertijd uw eetpatroon te veranderen. Het is raadzaam om uw eetpatroon blijvend te veranderen om op de lange termijn gewicht te verliezen, ook als u met het gebruik van Semaglutide stopt. Voedingsdeskundigen raden u aan om altijd gezond en evenwichtig te eten. Dit moet ook doorgaan wanneer u stopt met Semaglutide, omdat dit de enige manier is om uw gewichtsverlies te behouden. Als u niet weet hoe een gezond dieet eruit moet zien, is het handig om een voedingsdeskundige te raadplegen. Dit geeft u de beste kans om succesvol gewicht te verliezen en het er vervolgens ook af te houden.

Maar niet alleen uw voeding speelt een belangrijke rol bij het afvallen, zorg ook voor voldoende beweging. Probeer sport in uw leven te integreren. U kunt sneller en succesvoller afvallen, vooral als u aan duursport doet.

Een andere werkzame stof waarmee u kunt afvallen is liraglutide. Dit is te vergelijken met Semaglutide en werkt op dezelfde manier. Deze werkzame stof staat bekend onder de handelsnaam Saxenda en is in Nederland goedgekeurd voor gewichtsverlies. Deze werkzame stof werkt alleen niet zo goed als Semaglutide. Uit ervaring blijkt dat gebruikers met Semaglutide meer en langduriger gewicht verliezen dan gebruikers van Liraglutide.

Semaglutide

De belangrijkste feiten over Semaglutide:

Wat is het effect van Semaglutide?

Hier leggen wij eenvoudig het effect uit. Het gebruik van Semaglutide verlengt het gevoel van verzadiging na een maaltijd. De eetlust wordt hierdoor ook vermindert. In hun ervaringen met Semaglutide melden veel patiënten ook dat Semaglutide hun trek aanzienlijk heeft verminderd. U zult hierdoor ook automatisch minder ongezond voedsel naast uw gewone dieet eten.

Semaglutide werkt op een vergelijkbare manier als het lichaamseigen hormoon GLP-1, dat in ons spijsverteringskanaal wordt aangemaakt na een maaltijd. Dit hormoon beïnvloedt zowel het verzadigingsgevoel als de eetlust. Dit gebeurt doordat dit hormoon ervoor zorgt dat de leging van de maag wordt vertraagd. Het bindt ook bepaalde receptoren in de hersenen om sneller het signaal door te geven dat u vol zit. Het gebruik van Semaglutide stimuleert ook de productie van insuline, hiermee verlaagt Semaglutide ook de bloedsuikerspiegel.

Wie is geschikt voor het gebruik van Semaglutide?

Mensen die lijden aan ernstig overgewicht zullen profiteren van het gebruik van Semaglutide om af te vallen. De doelgroep voor Semaglutide zijn dan ook mensen met ernstig overgewicht. Deze werkzame stof wordt over het algemeen voorgeschreven aan mensen met een BMI van 30 of meer. Semaglutide wordt ook gebruikt bij een BMI van 27 of meer als de patiënt last heeft van gezondheidsproblemen veroorzaakt door overgewicht. (Bron: Ec.europa.eu) Deze gezondheidsproblemen kunnen bijvoorbeeld verhoogde bloedlipidenwaarden of diabetes zijn. Artsen schrijven het werkzame bestanddeel ook voor aan mensen met overgewicht die hart- en vaatziekten of gewrichtsaandoeningen hebben die veroorzaakt worden door overgewicht.

Semaglutide kan worden gebruikt als u al verschillende pogingen hebt gedaan om af te vallen, maar dit nooit is gelukt. Als u besluit om Semaglutide te gaan gebruiken, is het belangrijk dat u uwzelf tijdens de behandeling regelmatig laat controleren door een arts. Als u wilt profiteren van de beste resultaten van Semaglutide, moet u ook tijdens het gebruik meer gaan bewegen en gezonder gaan eten.

Als u borstvoeding geeft of zwanger bent, mag u Semaglutide niet gebruiken.

Bereken nu uw BMI*

75 kg
0 kg
200 kg
180 cm
0 cm
250 cm

Uw persoonlijke BMI

[gender]*([weight]/(([height]/100)*([height]/100)))
Ondergewicht
Goed
Zwaarlijvig

*Meer info: BMI calculator

Heeft Semaglutide bijwerkingen?

Ja, net zoals alle medicijnen, brengt het gebruik van Semaglutide mogelijk verschillende bijwerkingen met zich mee. Veelvoorkomende bijwerkingen van Semaglutide zijn bijvoorbeeld braken, misselijkheid of buikpijn. Veel mensen hebben ook last van constipatie of diarree. Deze symptomen komen vaak alleen in het begin van het gebruik voor en verdwijnen meestal vanzelf zodra het lichaam aan de werkzame stof gewend is geraakt. Andere bijwerkingen die kunnen optreden bij het gebruik van Semaglutide zijn:

  • duizeligheid
  • lage bloeddruk
  • hoofdpijn
  • stijging van de hartslag

Er kunnen ook ernstige bijwerkingen optreden als gevolg van het gebruik van Semaglutide. Dit zijn bijwerkingen zoals:

  • galstenen
  • ontsteking van de galblaas of alvleesklier

Als u last krijgt van ernstige symptomen, raadpleeg dan direct een arts en stop met het gebruik van Semaglutide.

Is overgewicht gevaarlijk?

Ja, de levensverwachting van een patiënt met overgewicht en obesitas kan aanzienlijk worden beïnvloed. Als u bijvoorbeeld een BMI van meer dan 35 hebt, kan dit u 8 tot 10 jaar van uw leven kosten. Het is belangrijk om te weten dat secundaire ziekten die optreden door overgewicht meestal pas op latere leeftijd kunnen optreden, daarom is het belangrijk dat u obesitas in een vroeg stadium laat behandelen. U kunt hiervoor kiezen voor het gebruik van Semaglutide. (Bron: Mmc.nl)

Dienstverlening NutalPro

NutalPro - Een flexibele dienstverlening

Disclaimer: medische inhoud

Het is niet toegestaan ​​dat de inhoud wordt gebruikt voor behandeling en advies. De medische inhoud mag in geen enkel geval worden gebruikt om zelfdiagnose of zelfbehandeling uit te voeren.