Medicijnen om af te vallen: zie hier alle opties

Als u wilt afvallen, hebt u de keuze uit veel verschillende medicijnen om af te vallen. Ze hebben een ondersteunende werking als u wilt afvallen. Bij alle medicijnen voor gewichtsverlies moet u er altijd voor zorgen dat u tijdens de behandeling beweegt. Een gezond dieet is ook een vereiste. (Bron: Linda.nl)

Ervaar meer

Hoe krijg ik medicijnen om af te vallen?

Wanneer gewichtsverlies een doel is, zijn er verschillende geschikte medicijnen beschikbaar. Uw arts zal bepalen welke medicatie voor gewichtsverlies het meest geschikt is en u uiteindelijk een recept voorschrijven voor de juiste afslankmedicatie. Het is essentieel om regelmatige lichaamsbeweging op te nemen in uw dagelijkse routine en een evenwichtig dieet te volgen terwijl u medicijnen voor gewichtsverlies gebruikt. Dit draagt bij aan het voorkomen van gewichtstoename na het stoppen met de medicatie.

Als u al een specifiek medicijn heeft gekozen voor gewichtsverlies, kunt u direct contact opnemen met een online arts. Door het invullen van een gezondheidsvragenlijst kunnen zij beoordelen of het door u gekozen medicijn geschikt is. De arts kan vervolgens online een recept uitschrijven, waarna u de medicatie eenvoudig en snel thuis kunt bestellen.

Medicijnen om af te vallen

Afslankmedicatie – de belangrijkste feiten in het kort

Hoeveel kilo kan ik afvallen met afslankmedicijnen?

Veel mensen stellen zichzelf deze vraag voordat ze beginnen met het gebruik van afslankmedicijnen. Over het algemeen kunt u effectief gewicht verliezen met deze medicijnen als u tegelijkertijd uw levensstijl aanpast door gezonde voeding en lichaamsbeweging. Doorgaans wordt aangegeven dat men met deze medicijnen tot 5 kg per jaar kan afvallen. (Bron: Huisarts.bsl.nl) Een populair medicijn voor gewichtsverlies is bijvoorbeeld Orlistat, waaruit diverse onderzoeken hebben aangetoond dat mensen succesvol 5 kg per jaar hebben verloren met dit middel. Het behalen van dit resultaat vereiste echter ook een gelijktijdige aanpassing van de levensstijl.

Het is van essentieel belang dat u gedurende de behandeling regelmatig overleg pleegt met een arts, die de voortgang nauwlettend in de gaten moet houden. Als bijvoorbeeld na 3 maanden behandeling met een specifiek medicijn tegen gewichtsverlies geen merkbare afname is opgetreden, wordt doorgaans overwogen met de behandeling te stoppen. In dat geval kan de arts eventueel een ander medicijn voorschrijven.

Wordt medicatie voor gewichtsverlies gedekt door de ziektekostenverzekering?

Op de markt heeft u een uitgebreide keuze aan medicijnen voor gewichtsverlies, die worden geclassificeerd als leefstijlmedicijnen. Het belangrijkste aspect hierbij is dat de kosten van dergelijke medicijnen meestal niet gedekt worden door de ziektekostenverzekering. Het is echter vermeldenswaard dat er ook injecties beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht. In gevallen waar overgewicht samengaat met andere aandoeningen zoals diabetes, kunnen de kosten van deze medicijnen mogelijk wel vergoed worden door de ziektekostenverzekering. Voor gericht advies op dit gebied is het raadzaam om vooraf een arts te raadplegen.

Afslankmedicatie – tabletten

Tabletten behoren tot de populaire medicijnen voor gewichtsverlies vanwege hun gebruiksgemak. Online apotheken bieden een verscheidenheid aan op recept verkrijgbare medicijnen. Het is echter van belang te weten dat niet alle medicijnen even geschikt zijn voor iedereen, aangezien elk lichaam anders reageert op afslankmedicijnen. Een grondig advies van uw arts is daarom essentieel voordat u een specifiek medicijn kiest. Hier zijn enkele tabletten die we voor u hebben geselecteerd:

Orlistat

Orlistat is een geneesmiddel dat de vetopname vermindert. Het is een actief ingrediënt dat in het medicijn Xenical zit. Dit actieve ingrediënt zorgt ervoor dat vetsplitsende enzymen in de dunne darm geblokkeerd worden. Het voordeel hiervan is dat tot 50% van het vet niet door het lichaam wordt opgenomen wanneer er voedsel wordt geconsumeerd. (Bron: Optiphar.com) Bij het gebruik van Orlistat is het belangrijk dat u een vetarm dieet volgt, omdat er anders bijwerkingen kunnen optreden.

Orlistat moet 3 keer per dag worden ingenomen. Het is het beste om het altijd bij de hoofdmaaltijd in te nemen. Dit betekent één tablet bij het ontbijt, één tablet bij de lunch en één tablet bij het avondeten. Orlistat kan tijdens het gebruik ook verschillende bijwerkingen veroorzaken. Deze bijwerkingen zijn onder andere:

 • frequente stoelgang
 • vettige of olieachtige ontlasting
 • diarree
 • opgeblazen buik
 • maagdarmklachten

Mysimba (Naltrexon/bupropion)

Mysimba is ontworpen om uw eetlust te onderdrukken door een combinatie van actieve ingrediënten die direct op de hersenen inwerken. Het remt de eetlust, wat resulteert in verminderde honger en automatisch een lager calorieverbruik, wat op zijn beurt leidt tot gewichtsverlies. Bovendien stimuleert het gebruik van deze medicatie ook het energieverbruik. De medicatie is beschikbaar in tabletvorm en dient oraal te worden ingenomen. Met deze medicatie kunt u tot 15% van uw oorspronkelijke gewicht verliezen. Het gebruik ervan kan echter gepaard gaan met verschillende bijwerkingen. Enkele van de mogelijke bijwerkingen zijn:Haut du formulaireBas du formulaire

 • constipatie
 • braken of misselijkheid
 • slapeloosheid
 • verhoogde hartslag
 • hoofdpijn
 • angst

Zoals u al aan de naam kunt zien, is dit een combinatiepreparaat dat 2 verschillende actieve ingrediënten bevat: Bupropion en naltrexon. Deze stoffen hebben een effect op 2 verschillende gebieden in de hersenen. Daar zorgen ze ervoor dat de eetlust wordt verminderd. Met deze tabletten kan een gewichtsvermindering van tussen de 5 en 15% bereikt worden. Als u aan een leverziekte of nierfunctiestoornis lijdt, mag u dit product niet gebruiken. Verder is de medicatie ook niet geschikt voor mensen ouder dan 75 jaar.

Spuiten voor afslanken

Er zijn nu ook veel injecties die u kunnen helpen bij het afvallen. Dit zijn injecties. Deze medicijnen worden meestal voorgeschreven aan patiënten met diabetes type 2. Sommige onderzoeken hebben echter ook aangetoond dat patiënten die deze injecties gebruiken tegelijkertijd gewicht verliezen. De actieve ingrediënten in deze injecties zijn in de EU toegestaan voor patiënten met obesitas. Dit zijn mensen die aan obesitas lijden. De 2 bekendste actieve ingrediënten zijn liraglutide en semaglutide. Zij zorgen ervoor dat het verzadigingsgevoel wordt verhoogd en het hongergevoel wordt verminderd. De werkzame stof liraglutide zit in het medicijn Saxenda, terwijl semaglutide in het medicijn Wegovy of Ozempic zit. Deze actieve ingrediënten zijn GLP-1-antagonisten.

Ozempic

Ozempic is een geneesmiddel dat wordt voorgeschreven aan patiënten die aan obesitas lijden. Ozempic wordt echter ook voorgeschreven als een off-label geneesmiddel. Dit betekent dat artsen dit medicijn zonder toestemming voorschrijven aan patiënten die willen afvallen. Het is belangrijk dat u tijdens de behandeling met Ozempic altijd door een arts wordt onderzocht. Hoewel dit medicijn ook wordt voorgeschreven aan patiënten met diabetes, worden de kosten in sommige gevallen niet vergoed door de ziektekostenverzekering. Als u echter een particuliere ziektekostenverzekering heeft, is het mogelijk dat zij de kosten vergoeden.

De actieve ingrediënten in Ozempic kunnen worden gebruikt om een verhoogde bloedsuikerspiegel te behandelen. Dankzij de vertraagde maaglediging wordt het verzadigingsgevoel vergroot. Dit betekent dat u langer vol blijft. U zult automatisch minder voedsel eten, waardoor het veel gemakkelijker voor u wordt om af te vallen. U hoeft het actieve ingrediënt semaglutide slechts eenmaal per week onder de huid te injecteren, terwijl het actieve ingrediënt liraglutide elke dag onder de huid geïnjecteerd moet worden.

Wegovy

Wegovy is een ander medicijn dat u maar één keer per week hoeft in te nemen. Het heeft dezelfde werking als het medicijn Ozempic, omdat dit medicijn hetzelfde werkzame bestanddeel heeft dat semaglutide heet. U moet de medicatie in uw dij, bovenarm of buik injecteren. De arts zal u de toepassing in detail uitleggen. U heeft de mogelijkheid om tot 15% van uw gewicht te verliezen met Wegovy. (Bron: Wibnet.nl) Veel Wegovy-ervaringen hebben ook aangetoond dat deze medicatie door de meeste gebruikers zeer goed wordt verdragen. Met alle medicijnen voor gewichtsverlies is het belangrijk dat u tijdens de behandeling gezond eet en voldoende beweegt. Alleen dan kan de medicatie zijn volle effect ontwikkelen.

Wegovy en Ozempic zijn verkrijgbaar in verschillende doseringen. U begint altijd met de laagste dosering en verhoogt deze dan langzaam. Na 16 weken hebt u de hoogste dosering bereikt. Deze langzame verhoging moet ervoor zorgen dat bijwerkingen worden vermeden.

Saxenda

In vergelijking met Wegovy en Ozempic moet Saxenda dagelijks worden gebruikt. Het wordt op dezelfde manier toegediend als de andere medicijnen. Zorg er wel voor dat u de injectieplaatsen steeds wisselt, zodat er geen huidirritatie ontstaat. Saxenda zorgt ervoor dat u minder honger heeft en langer een vol gevoel heeft. Daarnaast kunnen trekgevoelens perfect vermeden worden met deze medicatie. Wanneer u Saxenda gebruikt, zorg ervoor dat u het elke dag op hetzelfde tijdstip gebruikt.

Saxenda is ook verkrijgbaar in verschillende doseringen. Ook hier zult u beginnen met de laagste dosering. Er kunnen ook mogelijke bijwerkingen optreden bij het gebruik van Saxenda. Deze staan allemaal vermeld in de bijsluiter van het geneesmiddel.

Afslankproducten zonder recept

Er zijn nu ook veel receptvrije medicijnen tegen gewichtsverlies op de markt. Het is echter niet bewezen of deze u kunnen helpen bij het afvallen. U kunt veel van dergelijke medicijnen vooral op internet vinden en de beloften van de fabrikanten zijn erg groot, waar u zeker op moet letten, want er bestaat geen wondermiddel als het om afvallen gaat. Dit is precies hoe de meeste medicijnen worden beschreven. De werking van deze medicijnen is niet wetenschappelijk bewezen, wat betekent dat niemand u kan beloven dat deze medicijnen u kunnen helpen bij het afvallen.

Als u voor een vrij verkrijgbare medicatie wilt kiezen, is het ook raadzaam om de inname van tevoren met een arts te bespreken.

Wat is de beste manier om blijvend gewicht te verliezen?

Als u wilt afvallen, moet u dat op een duurzame manier doen, want alleen dan kunt u het gewicht eraf houden, bijvoorbeeld als u stopt met het innemen van bepaalde medicijnen. Hoewel de meeste medicijnen perfect zijn om af te vallen, kunnen ze u niet helpen als u ermee stopt. Daarom is het heel belangrijk dat u uw eetgewoonten verandert terwijl u deze medicijnen gebruikt. Dit is de enige manier om ervoor te zorgen dat er geen jojo-effect optreedt en dat u op de lange termijn gewicht kunt verliezen.

Dus als u duurzaam en blijvend wilt afvallen, moet u uw eetgewoonten veranderen. Verander uw eetgewoonten op de lange termijn en besluit regelmatig te sporten. Dit is de enige manier om de beste resultaten te behalen.

Waar kan ik medicijnen voor gewichtsverlies kopen?

Afslankmedicatie is direct verkrijgbaar bij de online apotheek. Raadpleeg een arts en laat u een geschikte medicatie voorschrijven. Laat de behandeling volgen door een arts. Verander uw eetgewoonten en profiteer van alle voordelen die afslankmedicatie u biedt.

Dienstverlening NutalPro

NutalPro - Een flexibele dienstverlening

Disclaimer: medische inhoud

Het is niet toegestaan ​​dat de inhoud wordt gebruikt voor behandeling en advies. De medische inhoud mag in geen enkel geval worden gebruikt om zelfdiagnose of zelfbehandeling uit te voeren.