Tirzepatide kopen - Overgewicht Nederland en België

Het is eindelijk zover en de verwachtingen voor de werkzame stof Tirzepatide zijn erg hoog. Deze werkzame stof is al goedgekeurd voor de behandeling van type 2-diabetes. Nu is het echter ook eindelijk mogelijk om de werkzame stof Tirzepatide, die in het medicijn Mounjaro zit, te gebruiken om af te vallen. Dit medicijn is bedoeld voor mensen met ernstig overgewicht. De werkzame stof Tirzepatide in het medicijn Mounjaro bevat 2 belangrijke hormonen die de lichaamseigen hormonen imiteren. Bij gebruik zorgen ze ervoor dat de gebruiker minder honger heeft, wat ook tot gewichtsverlies kan leiden.

Deze werkzame stof wordt nog uitvoerig getest totdat het in Europa kan worden toegelaten. U kunt in dit artikel meer te weten komen over de werkzame stof Tirzepatide en hoe het u kan helpen gewicht te verliezen.

Ervaar meer

Wat is Tirzepatide precies en wanneer kan ik het gebruiken?

Tirzepatide is een werkzame stof die nog maar net ontwikkeld is. Deze werkzame stof wordt gebruikt om diabetes type 2 te behandelen. Mounjaro heeft dezelfde werking als insuline. Mounjaro is verkrijgbaar als voorgevulde pen en moet direct onder de huid geïnjecteerd worden.

Deze werkzame stof werkt als het lichaamseigen hormoon GIP en GLP-1. Daarom heeft het medicijn Mounjaro ook dezelfde werking als het medicijn Saxenda of Wegovy. Deze medicijnen zijn allen succesvolle afslankmedicijnen. Tot op heden is de werkzame stof Tirzepatide echter alleen geschikt gesteld in de behandeling van diabetes type 2. Er wordt nog onderzocht of het medicijn Mounjaro ook gebruikt kan worden door patiënten met obesitas.

De medicatie Mounjaro is receptplichtig. Als u besluit dit medicijn te gaan gebruiken, is het belangrijk dat u er eerst een recept voor krijgt. U kunt het recept direct online aanvragen bij een online arts.

Tirzepatide kopen via een online apotheek:

NutalPro

Online apotheken Nederland:

Online apotheek België:

Kan ik Tirzepatide bij online apotheken kopen?

Tirzepatide is al toegestaan voor de behandeling van diabetes type 2, maar nog niet voor gewichtsverlies. Uit onderzoek blijkt dat Tirzepatide naast de behandeling van type 2-diabetes ook een zeer goed effect op gewichtsverlies kan hebben. U moet er echter rekening mee houden dat Tirzepatide tot nu toe alleen is goedgekeurd voor patiënten met type 2-diabetes. Deze werkzame stof mag dan op het moment ook alleen worden gebruikt door patiënten met diabetes type 2. De reden hiervoor is dat deze werkzame stof alleen bij deze patiënten voldoende getest is. Het is als veilig beoordeeld voor gebruik als u diabetes type 2 hebt.

Als u last hebt van overgewicht, zal het niet lang duren voordat u deze werkzame stof kunt gebruiken. De dosering kan hier echter iets anders zijn.

Er zijn al artsen die Tirzepatide voorschrijven als een off-label behandeling voor obesitas. Het risico bestaat echter dat dit tot knelpunten in de levering kan leiden. Dit betekent weer dat het medicijn mogelijk niet voldoende beschikbaar is voor patiënten met diabetes type 2.

Tirzepatide

De belangrijkste feiten over Tirzepatide:

Hoe werkt de werkzame stof Tirzepatide?

Dankzij het dubbele effect van dit ingrediënt is een behandeling met deze werkzame stof erg succesvol. De werkzame stof in het medicijn Mounjaro behoort tot de groep geneesmiddelen die bekend staan als incretinemimetica. Deze medicijnengroep bootst bepaalde lichaamseigen hormonen in de darm na. De meeste andere incretinemimetica bootsen slechts één hormoon na maar Tirzepatide werkt direct op 2 verschillende plaatsen. Deze werkzame stof is door de fabrikant zo geproduceerd dat het lijkt op 2 hormonen, namelijk GLP-1 en GIP. Beide hormonen behoren tot de incretinegroep.

Incretines zijn lichaamseigen hormonen die in de darmen vrijkomen als we eten. Ze stimuleren verzadiging en helpen u vol te voelen na een maaltijd. Ze geven het lichaam ook een signaal dat het insuline moet afgeven. Als u diabetespatiënt bent, weet u ongetwijfeld dat dit proces bij diabetici niet altijd goed werkt. (Bron: Ec.europa.eu)

Welk effect heeft Tirzepatide in het lichaam?

Tirzepatide bereikt verschillende effecten in het lichaam door de hormonen na te bootsen:

  • De insulinerespons wordt verbeterd, deze reactie werkt bij patiënten met diabetes type 2 niet meer goed. De alvleesklier wordt ook gestimuleerd zodat er meer insuline vrijkomt. Tegelijkertijd zorgt het ervoor dat de lichaamscellen hier gevoeliger voor worden en sneller op reageren.
  • Eetlust wordt ook onder controle gehouden door het gebruik van Tirzepatide. Dit werkt rechtstreeks in de hersenen. Hierdoor blijft het voedsel dat we hebben gegeten langer in onze maag en krijgt u automatisch langer een vol gevoel. Tegelijkertijd betekent dit ook dat patiënten veel minder trek hebben en minder calorieën innemen. Hierdoor zult u automatisch gewicht verliezen.
  • Het feit dat Tirzepatide een dubbele werking heeft, maakt het een bijzonder effectief stofje. Er zijn al verschillende onderzoeken die aantonen dat het mogelijk is om zeer goed af te vallen met dit medicijn. Deze onderzoeken hebben ook aangetoond dat de bloedsuikerspiegel op lange termijn aanzienlijk verbeterd is door het gebruik van Tirzepatide, in vergelijking met andere werkzame stoffen of medicijnen.

Hoe wordt Tirzepatide gebruikt?

Tirzepatide is zeer gemakkelijk te gebruiken. Tirzepatide is een werkzame stof in het medicijn Mounjaro. Dit medicijn wordt als een voorgevulde injectiepen geleverd en kan gemakkelijk thuis onder de huid geïnjecteerd worden. De naald van de pen is erg dun, zodat deze gemakkelijk, met weinig pijn, te gebruiken is. U kunt de injectie het best toepassen op plekken in de buik, bovenarmen of dijen. Het is belangrijk dat u altijd zorgvuldig de instructies van uw arts opvolgt.

Het is ook belangrijk dat u tijdens deze periode gezond eet en een gezonde levensstijl aanhoudt.

Dienstverlening NutalPro

NutalPro - Een flexibele dienstverlening

Disclaimer: medische inhoud

Het is niet toegestaan ​​dat de inhoud wordt gebruikt voor behandeling en advies. De medische inhoud mag in geen enkel geval worden gebruikt om zelfdiagnose of zelfbehandeling uit te voeren.