Obesitas permagna – hoe gevaarlijk is het?

Obesitas permagna, of extreme zwaarlijvigheid, vormt een ernstige belasting voor zowel lichaam als geest. Als u moeite hebt met afvallen ondanks vele pogingen, bieden wij u essentiële informatie over de risico’s van deze aandoening.

Ervaar meer

Wat is obesitas permagna?

Als de meest ernstige vorm van obesitas, omvat obesitas permagna de derde en hoogste graad van zwaarlijvigheid. Het vormt een significant risico voor de gezondheid. Personen met obesitas permagna kampen vaak met ernstige gezondheidsproblemen, beperkte mobiliteit en significante dagelijkse hindernissen. Hoewel de wet deze aandoening nog niet als handicap erkent, wordt het wel als zodanig beschouwd als er ernstige secundaire aandoeningen aanwezig zijn.

Lijd ik aan obesitas permagna?

Deze vorm van obesitas, ook bekend als obesitas graad 3, wordt gekenmerkt door een BMI van 40 of hoger. Deze BMI geeft aan dat er een aanzienlijk gezondheidsrisico is. Daarom moet u in dit geval zeker de hulp van een arts inroepen. Met de hulp van een arts kunnen verschillende soorten secundaire ziekten worden teruggedrongen. Door het berekenen van uw BMI kunt u achterhalen of u aan obesitas permagna lijdt. Dit wordt berekend aan de hand van uw lengte en gewicht. Om uw BMI te bepalen, kunt u online calculators gebruiken of een arts raadplegen.

De gezondheidseffecten van obesitas permagna variëren afhankelijk van de vetverdeling, waarbij buikvet bijzonder nadelig kan zijn voor de gezondheid. (Bron: Umm.de)

Bereken nu uw BMI*

75 kg
0 kg
200 kg
180 cm
0 cm
250 cm

Uw persoonlijke BMI

[gender]*([weight]/(([height]/100)*([height]/100)))
Ondergewicht
Goed
Zwaarlijvig

*Meer info: BMI calculator

Wat zijn de symptomen van obesitas permagna?

De meeste mensen die lijden aan obesitas permagna, hebben ook last van verschillende symptomen. Deze symptomen kunnen bijvoorbeeld zijn:

 • overmatig zweten
 • snel vermoeid raken
 • aanzienlijke mobiliteitsbeperkingen
 • eczeem in huidplooien
 • veelvoorkomende gewrichts- en rugklachten
 • kortademigheid
 • spataderen op de benen

Veel mensen die aan obesitas permagna lijden, ervaren ook ernstige psychische problemen. De reden hiervoor is dat de getroffenen slechts in beperkte mate aan het leven kunnen deelnemen. Het is erg belangrijk dat obesitas permagna zo snel mogelijk behandeld wordt.

Wat zijn de oorzaken van permagna obesitas?

Obesitas permagna treedt meestal op wanneer iemand gedurende een lange periode te veel calorieën heeft geconsumeerd, te veel waardoor het niet kan worden gemetaboliseerd. Dit is meestal het gevolg van een calorierijk dieet. Mensen die veel eten en weinig bewegen hebben vaak last van obesitas. Over het algemeen kunnen een ongezond dieet en een slechte levensstijl ervoor zorgen dat u aan obesitas permagna lijdt.

Obesitas permagna ontstaat niet van de ene op de andere dag. Het duurt vele jaren voordat u er last van krijgt. In sommige gevallen wordt de basis al in de kindertijd gelegd. Als ouders maaltijden bereiden met veel vet en calorieën, kunt u hier als kind al aan wennen. Genetische factoren en hormonale disbalans kunnen ook een rol spelen. Ongeacht de oorzaak, is het belangrijk om medische hulp te zoeken voor diagnose en behandeling.

Obesitas permagna

Obesitas permagna – de belangrijkste feiten in het kort

Welke gezondheidsrisico’s zijn verbonden aan permagna obesitas?

Iedereen die aan obesitas permagna lijdt, moet zich er ook van bewust zijn dat deze ziekte een aantal gezondheidsrisico’s met zich meebrengt, wat nog een reden is om het zeer snel door een arts te laten behandelen. De secundaire ziekten van obesitas permagna zijn bijvoorbeeld:

 • leververvetting
 • jicht
 • verhoogde bloedlipiden
 • hoge bloeddruk
 • hartziekten
 • diabetes
 • verhoogde bloedsuikerspiegel
 • artrose in knieën, heupen en andere gewrichten

(Bron: Maasstadziekenhuis.nl)

Het is belangrijk om behandelingsopties voor gewichtsverlies te overwegen om deze gezondheidsrisico’s te minimaliseren.

Dienstverlening NutalPro

NutalPro - Een flexibele dienstverlening

Disclaimer: medische inhoud

Het is niet toegestaan ​​dat de inhoud wordt gebruikt voor behandeling en advies. De medische inhoud mag in geen enkel geval worden gebruikt om zelfdiagnose of zelfbehandeling uit te voeren.