Als uw arts diabetes type 2 bij u heeft vastgesteld of als u vermoedt dat u diabetes heeft, is het belangrijk dat u dit onmiddellijk laat behandelen. Alleen als diabetes type 2 snel wordt behandeld, kunt u een zorgeloos leven leiden. Er moet niet alleen voor een medische behandeling worden gekozen, het is ook belangrijk dat patiënten met type 2-diabetes hun levensstijl veranderen. Hierdoor zult u zich snel beter voelen en kunt u profiteren van een betere levenskwaliteit.
Diabetes type 2, ook bekend als suikerziekte, is een chronische aandoening waarbij het lichaam niet goed meer reageert op insuline, wat leidt tot insulineresistentie en een verhoogde bloedsuikerspiegel. Dit kan op lange termijn leiden tot diverse gezondheidsproblemen.
Als u lijdt aan diabetes type 2, bent u zeker niet alleen. In Nederland bijvoorbeeld, hebben ongeveer 1,1 miljoen mensen deze aandoening. Het is belangrijk dat u actief aan de slag gaat met het behandelen en beheren van diabetes type 2. Werk samen met een arts om de beste manier te vinden om uw bloedsuiker onder controle te houden. Uw levenskwaliteit zal binnen de eerste paar weken van de behandeling verbeteren.
Wanneer u ontdekt dat u diabetes type 2 heeft, vraagt u zich wellicht af hoe dit heeft kunnen gebeuren. De oorzaken van type 2-diabetes zijn divers, vaak spelen meerdere factoren een rol. De meest voorkomende oorzaak is overgewicht. Het risico op diabetes type 2 kan erg hoog zijn, vooral als het vet voornamelijk rond de buik zit. Ook genetische factoren kunnen een rol spelen.
Een ongezond dieet, rijk aan vet en suiker, en weinig beweging kunnen uw risico op diabetes type 2 ook verhogen. Ongeacht de oorzaak, het is essentieel om de ziekte zo snel mogelijk te behandelen en uw levensstijl aan te passen.
(Bron: Lumc.nl)
Het vaststellen van diabetes type 2 kan lastig zijn omdat u de symptomen niet altijd herkent. Als u voortdurend dorst heeft, vaak moet plassen, of u constant moe voelt, kunnen dit tekenen zijn van diabetes type 2. Ook problemen met het gezichtsvermogen en langzaam genezende wonden kunnen wijzen op de aandoening.
Als bij u diabetes type 2 is vastgesteld, is het tijd om actie te ondernemen. Let op de verschillende signalen die uw lichaam u geeft. Het is ook belangrijk dat u met uw arts over uw symptomen praat. Na grondig onderzoek krijgt u duidelijkheid. Als bij u diabetes type 2 is vastgesteld, blijf dan rustig. Onthoud altijd dat u niet de enige bent met deze aandoening.
Er zijn veel verschillende onderzoeken en tests beschikbaar voor diabetes type 2. Deze omvatten bijvoorbeeld de bloedglucosetest. Deze test meet het huidige bloedglucosegehalte. Het glucosegehalte op lange termijn wordt hier ook gemeten. Dit geeft informatie over hoe uw bloedglucosewaarde gemiddeld over de afgelopen 6 tot 8 weken is geweest. Het controleren van uw bloeddruk is ook belangrijk. Zo krijgt uw arts een volledig beeld van uw aandoening. Uw arts zal samen met u beslissen welke behandeling het best bij u past.
Als bij u diabetes type 2 is vastgesteld, kan dat in het begin een beetje overweldigend en intimiderend lijken. Het biedt echter ook een kans om uw leven te veranderen en te gaan voor een betere gezondheid. In de regel zijn er veel verschillende behandelingsmogelijkheden. Wij willen u graag laten kennismaken met de behandelingsmogelijkheden.
Succesvolle behandeling van diabetes begint met het aanpassen van uw voedingspatroon. Een evenwichtig en gezond dieet is cruciaal voor een betere bloedsuikerbeheersing en verbetert uw levenskwaliteit. Afvallen en een suikerarm dieet helpen niet alleen bij het verbeteren van uw bloedsuikerspiegel, maar zorgen ook dat u zich snel weer beter in uw lichaam voelt. Naast een gezond dieet is voldoende beweging essentieel. Zoek sportactiviteiten die u aanspreken en die uw levenskwaliteit verhogen.
Met voldoende lichaamsbeweging en een gezond dieet hebt u de beste kans om diabetes type 2 onder controle te krijgen.
(Bron: Umcutrecht.nl)
NutalPro - Een flexibele dienstverlening
Diabetes in cijfers: Diabetesfonds.nl
Patiëntenfolder Diabetes Mellitus type 2: Lumc.nl
Wat zijn normale bloedglucosewaarden?: Diabetesdesk.nl
Diabetes: Umcutrecht.nl
Het is niet toegestaan dat de inhoud wordt gebruikt voor behandeling en advies. De medische inhoud mag in geen enkel geval worden gebruikt om zelfdiagnose of zelfbehandeling uit te voeren.
Professioneel
Competent
Ongecompliceerd
Openheid